PSD și PAUR, vot la „două mâini”, în plenul Parlamentului

„Noaptea, ca hoții”, din nou în actualitate

Mai mulți parlamentari de la PSD și PAUR au fost surprinși în timp ce votau la „două mâini” la amendamentele depuse la legea bugetului pentru 2021. „Noaptea, ca hoții”, devenită virală la începutul anului 2017, în timpul protestelor legate de OUG 13, pare că este atât de actuală.

Deputatul USR, Emanuael Ungureanu a postat pe Facebook un film în care se putea vedea cum un parlamentar din partea PSD vota și pentru altcineva, deși acest lucru este imoral, dar mai ales, ilegal.

„La această oră târzie din noapte se votează în Parlamentul României, din greu, bugetul României. Complet ilegal, o doamnă deputat de la PSD, votează și pentru colega de bancă, cu încălcarea flagrantă a Regulamentului. Pur și simplu nu se pot abține să nu încalce legea pesediștii… Vai și amar. După ce au depus 3000 de amendamente la buget în bătaie de joc, nu se obosesc să le voteze. Cea care și-a lăsat cartela să voteze „singură” se numește Vicol-Ciorbă Laura-Cătălina. Am aflat cum o cheamă pe doamna de la PSD care a votat la 2 cartele, Matilda Goleac este numele ei și se pare că este la primul mandat. Învață repede…”, a scris Ungureanu.

Alte furturi făcute de cei de la PAUR

Unul dintre acestea a fost comis chiar de seniorul de la PAUR, Lucian Fedorov (78 ani). „AUR FURĂ și îmi explică de ce este în regulă. Al 3lea deputat prins în ultima jumătate de oră că votează cu mai multe cartele. Repede au sărit și colegii lui să îi ia apărărea că totul este normal, așa se face. Am sperat că AURUL doar votează cu PSD, nu că le-au luat și din metehnele vechi. Trist. Acesta nu este Parlamentul în care vreau să fiu!”, a scris Havârneanu pe Facebook.

„Târziu în noapte, încă dezbatem și votăm bugetul pentru anul 2021, într-o ședință prelungită de plen reunit”, a scris Irineu darău, în postarea cu privire la votul dublu a lui Ciprian-Titi Stoica (PAUR).

La dezbaterile de luni au fost votate peste 2.500 de amendamente aduse proiectului de buget. Votul final se va da, marți, în plenul reunit al Parlamentului.

Citește și: PAUR se urcă în barca moțiunii, alături de PSD