Ludovic Orban

Eșec total pentru social democrați astăzi! Cvorumul necesar de 233 de parlamentari prezenți nu a fost întrunit, astfel că ședința aferentă moțiunii de cenzură se suspendă, asigurându-l pe Ludovic Orban că va rămâne în funcție, cel puțin până la o nouă moțiune.

În cursul zilei de astăzi s-au prezentat 226 de parlamentari, cu puțin sub numărul admis, astfel că moțiunea în curs pică, aceasta neputând fi votată într-o altă ședință. Caz în care social democrații își vor dori din nou „dărâmarea” guvernului Orban, vor trebui să inițieze o nouă moțiune de cenzură care va trebui să treacă prin toate stadiile celei ce a picat astăzi din lipsă de cvorum.

Reamintim că parlamentarii USR, PNL și PMP nu s-au prezentat astăzi în ședința de plen, astfel că moțiunea nu a putut trece de primul pas, cel al creării unui cvorum din care să rezulte votul efectiv.

De asemenea, un număr de 5 parlamentari PSD au dat „bir cu fugiții”, printre aceștia numărându-se Carmen Dan, Cătălin „Mitralieră” Rădulescu și Adrian Potor. Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat că are de gând să propună excluderea acestora din partid, fiindu-i greu să creadă că acești sunt, într-adevăr, bolnavi.

Citește și: Ciolacu se leapădă de Carmen Dan, Cătălin Rădulescu și Adrian Potor

#News