Orban neagă zvonurile cu privire la împărțirea ministerelor

Cu toate că ieri Rareș Bogdan dădea cifre clare, în ceea ce privește cine și câte ministere ia, Ludovic Orban vine să contrazică astăzi aceste afirmații.

Fostul premier și actual președinte al PNL Ludovic Orban neagă zvonurile potrivit cărora, odată ce se va forma coaliția de centru dreapta, anumite partide parte din coaliție vor primi un număr deja stabilit de ministere. Astfel, potrivit lui Orban, până în momentul de față nu ar fi existat discuții concrete în acest sens, singura constantă fiind cea a unui guvern de centru-dreapta. De asemenea, tot potrivit lui Orban, se dorește ca următorul Executiv să fie comasat, scopul fiind bifarea eficienței fiecărui minister în parte.

„Nu a existat niciun fel de discuție legată de repartizare de portofolii. Am discutat lucruri care țin de cadrul general, de voința de a forma o majoritate de centru-dreapta și de calendar. Ne dorim să finalizăm cât mai repede aceste negocieri. Un guvern în care să nu înființăm ministere pentru portofolii și care să aibă un număr cât mai redus de ministere – 16, 17 maxim 18 ministere, astfel încât să existe cu adevărat ministere care să aibă competențe serioase și capacitatea de a pune în aplicare programul de guvernare”, spune Ludovic Orban.

Rareș Bogdan nu s-a pus de acord cu Ludovic Orban – Unul la hăis, altul la cea!

Cu toate astea, un alt liberal de seamă, Rareș Bogdan, declara, în cursul zilei de ieri următoarele:

„Propunerea noastră în negocierile cu cei de la USR-PLUS şi cei de la UDMR este să mergem pe procentele obţinute în campanie, în urma alegerilor, adică noi 26%, USR-PLUS 15% din viitoarele locuri şi UDMR 6,5% sau 7%. Asta ar însemna că pentru PNL ar urma să aibă undeva la 10-11 miniştri, USR-PLUS 5-6 miniştri, UDMR 2 miniştri”, spunea, ieri, Rareș Bogdan, în totală contradicție cu afirmațiile de azi le lui Ludovic Orban.

Citește și: Clotilde Armand cere refacturarea „gunoaielor” din sector

#News