Gabriela Firea, atac la Florin Cîțu

Firea a prezentat doar trei motive pentru care Florin Cîțu nu ar trebui să ajungă prim-ministru

Prim vicepreședintele PSD, Gabriela Firea nu este de acord cu propunerea liberalilor pentru funcția de premier, actualul ministru al Finanțelor, pe care îl consideră responsabil de căderea economică a României, în contextul crizei sanitare.

Firea a prezentat doar trei motive pentru care Florin Cîțu nu ar trebui să ajungă prim-ministru, deși aceasta consideră că lista este mult mai lungă.

„Trei motive pentru care Florin  Vasile Cîțu NU trebuie să ajungă prim-ministru:

1. Consideră că Sănătatea și Educația nu reprezintă o prioritate națională;

2. A înglodat România în datorii pentru 100.de ani, cu împrumuturi de 1.000 de euro/secundă;

3. După ce a scutit de taxe de miliarde băncile și corporațiile din energie și asigurări, a zis că nu mai sunt bani pentru alocațiile copiilor și pentru pensionari!

Dar lista este mult mai lungă!

Cu Cîțu ministru al Finanțelor, România a avut printre cele mai mari căderi economice din Europa, iar sprijinirea firmelor românești prin IMM Invest a fost un dezastru total!

Și să nu uităm că atunci când lucra în sistemul bancar, Florin Cîțu a încercat să facă speculații valutare în detrimentul monedei naționale. 

Doar din acest motiv,  nu ar mai fi trebuit să ocupe niciodată o funcție publică în statul român, cu atât mai puțin pe cea de prim-ministru!”, a scris Gabriela Firea, pe Facebook.  

Mandat depus chiar înaintea învestirii Guvernului

Cîțu a mai fost în postura de a fi desemnat premier, la începutul anului, dar și-a depus mandatul cu câteva minute înaintea începerii plenului reunit al Parlamentului pentru învestirea Guvernului.

„Cred cu tărie că pentru a avea succes, în alegerile care vin, Președintele partidului trebuie să fie și Prim-Ministru. Decizia Președintelui Klaus Iohannis de a mă desemna pentru funcția de Prim-Ministru a fost o onoare. Însă ea a fost luată în contextul în care alegerile anticipate erau o soluție agreată de majoritatea partidelor. Această variantă nu mai există astăzi (si dupa decizia CCR). Cu responsabilitate, transparență și profesionalism am luat această decizie. Este o decizie la care am reflectat mult în ultimul timp urmărind evoluția situației prin care trece România astăzi. Rămân la finanțe. Avem multă treabă de făcut pentru perioada dificilă care urmează”, scria la acel moment Florin Cîțu, pe o rețea de socializare.

Citește și: Luni, la prânz, consultări la „Palat”

#News