Luni, la prânz, consultări la „Palat”

Potrivit Administrației Prezidențiale, luni, începând cu ora 11.00, vor avea loc consultările pentru desemnarea premierului

În temeiul prevederilor art. 80 alin. (2) și ale art. 103 din Constituția României, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a invitat la Palatul Cotroceni președinții partidelor și formațiunilor politice reprezentate în Parlamentul României, se arată în comunicatul Administrației Prezidențiale.

Programul consultărilor se va desfășura astfel: ora 11:00 – Partidul Social Democrat (PSD); ora 12:00 – Partidul Național Liberal (PNL); ora 13:00 – Alianța USR-PLUS; ora 14:00 – Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (P.A.U.R.); ora 15:00 – Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR) și ora 16:00 – Minorități naționale reprezentate în Parlament.

PSD, cele mai multe mandate pentru viitorul legislativ

Marcel Ciolacu a declarat că PSD are 110 de mandate la Camera Deputaţilor şi 48 de mandate la Senat, prin urmare rămâne partidul cu cele mai multe mandate, deci ar trebui să fie chemat primul la consultările de la Cotroceni.

„În acest moment, PSD are 110 mandate la Camera Deputaţilor şi 48 de mandate la Senat. E partidul cu cele mai multe mandate şi de aceea eu rămân surprins de modul de abordare al negocierilor şi felul în care interpretează preşedintele Iohannis Constituţia. Se pare că asistăm la o confiscare a votului românilor şi o gaşcă de pierzători vor să îşi transforme acest vot de blam oferit de români într-o victorie. Lucru nepermis într-un stat democratic şi european.

Negocierile parcă s-au dus într-un ridicol, nu se ţine cont de criza sanitară şi de marile provocări pentru 2021. Am ajuns să ni se povestească de un preşedinte de partid pentru că nu ştiu ce caută acum la Cotroceni, pentru că preşedintele PNL avea relaţii instituţionale cu şeful statului.

Marcel Ciolacu, PSD

 Nu ştiu acum cum îşi permite să se ducă la Cotroceni şi să scrie pe bileţele nume de prim-miniştri. Într-un stat democratic aceste consultări se fac în urma unui calendar anunţat oficial pe agenda publică a preşedintelui României, deoarece preşedintele nu e al PNL sau USR, preşedintele ia act de rezultate, invită partidul cu cele mai multe mandate primul la consultări şi apoi face negocieri oficial”, a afirmat Marcel Ciolacu joi la Digi 24, înaintea anunțului făcut de Administrația Prezidențială.

Citește și: Întâlnirea de la Cotroceni, pe „repede-nainte”

#News