Președintele Ecuadorului, Lenin Moreno, a făcut de curând niște declarații controversate, potrivit cărora, nu toate violurile sunt tocmai violuri. Care ar face diferența dintre un viol și altul? Aspectul fizic al bărbaților care se impun în fața femeilor, desigur. Astfel, în opinia sa, dacă ești „urât” ai șanse foarte mari să fii denunțat pentru viol, însă dacă ești un machoman veritabil, poți să violezi cât vrei, că nu te denunță nimeni. Nu de alta, dar ce femeie întreagă la cap ar denunța un viol al unui bărbat frumos și prezentabil, chit că acesta se lasă cu o sarcină? Nu-și doresc toate femeile să facă copii frumoși, până la urmă? Răspunsul e „NU”, femeile nu-și doresc copii frumoși făcuți în urma partidelor de sex fără consimțământul acestora.

Citește și: Minoră amenințată cu violul, pe o aplicație mobilă, în județul Galați

Haideți să vedem, totuși, ce a declarat Președintele Ecuadorului:

„Bărbații sunt permanent supuși pericolului de a fi acuzați de hărțuire. Cu alte cuvinte, hărţuirea este atunci când este săvârşită de o persoană urâtă. Dar, dacă persoana este una prezentabilă potrivit canoanelor, de obicei ele nu cred în mod necesar că este vorba despre hărţuire ”, a declarat Lenin Moreno.

Întrebat cam care ar fi atitudinea femeilor vis-a-vis de persoana sa, acesta a încercat să glumească, sugerând că la vârsta acestuia, de 66 ani, nu ar mai fi vorba de o hărțuire sexuală, ci de un declin sexual.

Astfel, Ecuadorul se confruntă cu o adevărată epidemie de violuri în ultima perioadă, ceea ce l-a și determinat pe președintele Lenin Moreno să facă declarații asupra acestui subiect deosebit de sensibil.

Într-o lume în care Donald Trump se chinuie să oblige femeia să păstreze copilul, avortul nefiind „creștinesc”, în opinia sa, iată că un alt președinte alege să facă front comun și să declare că bărbații frumoși au liberă trecere.

Citește și: Trump se chinuie să pună sechestru pe pântecele femeilor

Probabil că Lenin Moreno nu a luat în calcul faptul că gusturile femeilor la bărbați sunt extrem de diferite, astfel că ceea ce consideră una dintre ele a fi frumos, poate să nu o impresioneze pe alta.

Citește și: Gheorghe Dincă trimis în judecată pentru cazul Caracal

#News #metoo