O minoră din localitatea Schela, județul Galați acuză că a fost amenințată în repetate rânduri pe o aplicație mobilă. Minora de 13 ani, cât și familia acesteia trec zilele astea printr-o adevărata dramă. Povestea a început în preajma Crăciunului trecut, când copila a început să primească mesaje anonime de amenințare, acestea având, de cele mai multe ori, limbaj defăimător, trivial și chiar pornografic. Întrucât mesajele au fost trimise de pe o aplicație ce facilitează anonimatul, familia fetei are puține șanse să afle identitatea celui ce o agasează pe minoră cu mesaje în buclă.

„Nepoata mea este ameninţată că va fi omorâtă, că va fi tranşată, violată. Mesajele au continuat până în ziua de astăzi. Am făcut şi noi cercetări şi am ajuns la concluzia că mesajele acestea sunt trimise de cineva care are vedere direct spre camera fetei. Primeşte mesaje în timp real, deci este clar că este cineva care vede direct în camera ei” a povestit Florin Milea, bunicul fetei pentru Teodora Miron de la cotidianul Viața Liberă din Galați.

Cu toate că familia fetei a făcut plângere la poliție, cazul pare a fi departe de a fi rezolvat, întrucât aplicația respectivă este administrată din Berlin, așadar, ancheta poate fi una de durată.

Ceea ce ne readuce la un mai vechi subiect de discuție, și anume supravegherea activității minorilor pe rețelele de socializare. Din păcate, acest fenomen este des întânit în zilele noastre, fiind aproape imposibil de verificat ce fac copiii noștri atunci când noi nu suntem atenți. Cu toate astea, cu siguranță vina nu îi aparține fetei în cauză, aceasta fiind minoră. Drama ei este una reală, părinții temându-se pentru siguranța vieții acesteia.

#News