Foto: lovedeco.ro

Publicația Lovedeco.ro a scris de curând despre Ferestroika, muzeul Comunismului din casa bunicilor, proiect al Ralucăi Jianu.

Cu sloganul, „A window to the past”, femeia a ales să transforme apartamentul de trei camere ce a aparținut bunicilor săi, într-un muzeu dedicat erei comuniste. Astfel, toți cei ce vor să vadă cum arată un apartament tipic comunist de pe timpuri, sunt invitați în muzeul Ralucăi.

Am reconstituit într-un apartament de trei camere atmosfera specifică anilor ’80, reușind cumva să punem bazele unui proiect muzeal mai atipic, în care poți să experimentezi istoria recentă, interacționând cu obiectele și descoperind povestea reală a unei familii care a locuit aici,”povestește Raluca Jianupentru Lovedeco.ro

Proiectul Ferestroika, muzeul Comunismului a fost realizat de către Raluca împreună cu soțul acesteia și a prins viață la începutul anului 2018, când acestora le-a venit ideea să transforme apartamentul în care aceasta a copilărit într-un muzeu dedicat anilor 1980. Astfel, l-au mutat în chirie pe tatăl acesteia, care locuia acolo, și au pus bazele acestui start-up care să ne aducă înapoi în timp, în acele vremuri în care nu beneficiam de facilitățile tehnologiei de astăzi.

„Ferestroika este un start-up care își propune să creeze experiențe de tipul capsula timpului,”declară Raluca Jianu.  

Nimic din toate acestea nu ar fi fost posibile fără ajutorul designerului de interior, Ruxandra Anton.

În momentul în care am intrat în apartament, am urmat pașii necesari unei renovări. Adică am scos tot din el și am refinisat pereții, pardoseala, încercând să păstrăm și la nivel de materiale amprenta timpului.”, spune Ruxandra Anton despre proiect. 

Citește și: S-a descoperit steaua Bârlad din Galaxia Moldova

„Chiar ideea proiectului, n-am mai făcut așa ceva. Să gândim un proiect muzeal fără niște referințe a fost destul de complicat. De aia cred că ne-a și luat zece luni până am pus la punct totul!”, spune Raluca, vorbind despre timpul efectiv dedicat amenajării muzeului.

#News