Bărbat arestat pentru jaf în București 

El a tâlhărit o femeie sub ameninţarea cuţitului

Politist
Politist sursa foto pixabay

Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigaţii Criminale – Sector 5 au reţinut un bărbat, în vârstă de 31, faţă de care sunt efectuate cercetări într-un dosar penal de tâlhărie calificată, potrivit digi24.ro.

Secţia 24 Poliţie a fost sesizată cu privire la faptul că, în aceeaşi zi, un bărbat ar fi fost victima unei infracţiuni de tâlhărie.

Cazul a fost preluat de către Serviciul de Investigaţii Criminale – Sector 5. In urma investigaţiilor efectuate, s-a stabilit că, în jurul orei 21.30, în timp ce victima se pregătea să intre în locuinţa sa, din Sectorul 5, ar fi fost abordată de un bărbat, care ar fi ameninţat-o cu un obiect tăietor-înţepător, apoi ar fi intrat în apartament.

„Ulterior, acesta i-ar fi sustras mai multe bunuri, printre care 7 telefoane mobile, sume de bani, aflate în diferite locuri din apartament, precum şi un portofel ce conţinea carduri şi documente personale, prejudiciul fiind estimat la 3.000 de lei. Cercetările au condus către un bărbat, în vârstă de 31 de ani, bănuit de comiterea faptei. În cursul zilei de 15 martie 2024, bărbatul bănuit a fost depistat şi condus la audieri, iar în baza probatoriului administrat în cauză, acesta a fost reţinut pentru 24 de ore.

La data de 16 martie 2024, faţă de bărbatul în vârstă de 31 de ani, bănuit de săvârşirea infracţiunii de tâlhărie, a fost dispusă măsura arestului preventiv, pentru 30 de zile”, a comunicat Poliţia Capitalei.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale – Sector 5, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie calificată. Poliţia Capitalei precizează că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală. Aceasta are ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie. Controale pe piaţa produselor de post, efectuate de Protecția Consumatorului