„Monstrul din Caracal” așa cum a fost numit de către opinia publică Gheorghe Dincă, a fost trimis în judecată după lungi așteptări. După dispariția Alexandrei Măceșanu și a Luizei Melencu, toată lumea aștepta cu sufletul la gură această trimitere în judecată a omului ce a scandalizat atât presa, cât și populația țării.

Dincă a fost trimis în judecată, fiind acuzat de uciderea celor două fete mai sus menționate, însă și pentru alte capete de acuzare: trafic de persoane, trafic de minori, viol – două infracţiuni, omor calificat – două infracţiuni şi profanarea de cadavre sau morminte – două infracţiuni.

Odată cu Dincă, a fost trimis în judecată și presupusul complice al lui Gheorghe Dincă, Ștefan Risipeanu, acuzat la rândul său că ar fi violat-o pe Luiza Melencu, împreună cu Dincă.

În urma examinării rechizitoriului, a dosarului cauzei şi a referatelor întocmite de către procurorii din cadrul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică şi Serviciului de îndrumare şi control ce au format colectivul desemnat cu analizarea actelor de urmărire penală, constatând că rechizitoriul întocmit de către D.I.I.C.O.T. în dosarul ,,Caracal” întruneşte condiţiile legalităţii şi temeiniciei, că au fost respectate dispoziţiile legale care garantează aflarea adevărului, că urmărirea penală este completă şi există probele necesare şi legal administrate, azi, 15 ianuarie 2020, procurorul general al P.Î.C.C.J., domnul Bogdan Dimitrie Licu a confirmat rechizitoriul.

Prin rechizitoriul confirmat, procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a inculpatului D.G. pentru săvârşirea unui număr de 8 infracţiuni (trafic de persoane, trafic de minori, viol – două infracţiuni, omor calificat – două infracţiuni şi profanarea de cadavre sau morminte – două infracţiuni) şi a inculpatului R.Ş. pentru săvârşirea infracţiunii de viol.

De asemenea, în cauză au fost dispuse disjungeri, dispunându-se şi continuarea cercetărilor in rem sub aspectul comiterii infracţiunilor de complicitate la omor, complicitate la trafic de persoane şi trafic de minori.

Confirmarea rechizitoriului de către procurorul ierarhic superior reprezintă o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.”, se arată în comunicatul Parchetului General.

#News