Andrei Caramitru

Andrei Caramitru s-a remarcat în politica românească păreristică de când cu intrarea sa în partidul USR, devenind rapid un personaj controversat din pricina comentariilor lansate pe diferite subiecte, de-a lungul timpului. Iată că Andrei alege să-și exprime părerea și despre situația alocațiilor, alegând să facă asta ca de obicei, pe contul său de pe o rețea socială.

”Hai sa vorbim despre alocații

Problema este așa: nu se nasc suficienți copii. Și populația scade. Nici nu mai vorbesc despre Imigrație, care sapa și mai mult la declinul populatiei.

Motivul pentru natalitatea scăzută nu e doar sărăcia. Ca dacă ar fi așa, elvetienii ar face copii cu nemiluita. Însă au copii la fel de putini ca noi.

Problema este că intr-o familie care sta in orașele mari din România, și el și ea sunt obligați sa lucreze. Și e greu sa ai grija de un copil sau de doi-trei dacă amândoi părinții lucrează. Cei săraci de la sate oricum nu au bani și pleacă de acolo – numai de copii nu le mai arde.

Așa ca alocațiile astea sunt ok dar nu rezolva problema. O suta de lei in plus nu ii va face pe tinerii din orașe sa facă un copil. Ii ajuta pe cei mai săraci cu multi copii deja. Pentru cei bogati e un cadou lipsit de sens din banii celorlalți. E un fel de masura socială prost gândită, nu e o masura de favorizare a natalității.

Singurii care au rezolvat problema asta sunt francezii. Au in medie peste 2 copii pe familie, multi au 3-4. Cum? Simplu:
* impozitele sunt reduse cu fiecare copil în plus. Adică – ești avantajat dacă lucrezi, ai un salariu ok, și faci copii. Deal bun. Clasa medie face copii mai multi. Exact ce trebuie
* accesul la grădinițe și scoli (cu after-school inclus) este ușor și GRATUIT. Ai unde sa îți lași copiii dacă lucrezi.

Pentru ajutorarea cuplurilor cu multi copiii care câștiga puțin – da ar fi cazul sa se dea un ajutor social Cash pe lună. Însă doar pentru cei săraci. Pentru ceilalți – reducere de impozite. Și pentru toți grădinițe și after-school.

Restul sunt povesti. Așa ca ar fi bine sa începem sa vorbim despre cum sa stimulăm natalitatea inteligent. Nu cu alocații absurde.”, declara Caramitru pe Facebook în cursul zilei de ieri.

După cum reiese și din postarea celebrului personaj din USR, acesta este de părere că alocațiile nu vor ajuta niciodată problema României, apropo de natalitatea ce e în scădere, crezând că este vorba doar despre un artificiu prost gândit. De asemenea, dă exemplul Franței, care pare să fi rezolvat în mod „inteligent” problema.

Foto

#News