Captură video Youtube/George Buhnici
Captură video Youtube/George Buhnici

Într-un videoclip publicat astăzi, 26 iulie, pe contul de socializare, George Buhnici a decis să-și ceară scuze publice, afirmând că, în urma scandalului izbucnit în urmă cu două săptămâni, a primit acuzații și amenințări din cele mai dure și mai serioase.

Postarea distribuită în urmă cu doar o oră a adunat peste 7 mii de reacții și alte mii de comentarii, majoritatea internauților considerând că ”orice om merită să fie iertat”.

George Buhnici: ”O să o spun pe șleau. Da, am vorbit ca un mârlan, ca un băiețaș de cartier fără pic de minte-n cap și fără nicio experiență de viață, ca și cum aș fi fost fumat sau cel puțin amețit de băutură”

Mulți dintre cei care mă cunosc chiar m-au întrebat dacă nu cumva am fost sub influența unor substanțe. Nu, nu am fost, nu am această scuză. Eram poate doar euforic datorită atmosferei de festival, mai ales după atâta vreme de stat mai mult prin casă.

Dar asta nu scuză nimic. Probabil din dorința de a șoca și de a impresiona audiența (încă procesez tot ce s-a întâmplat și se întâmplă), dintr-o tentativă total neinspirată de umor, am „reușit” să fiu superficial și lipsit de empatie, am jignit categorii întregi de oameni și am obținut într-adevăr un șoc – dar acest șoc a fost în primul rând pentru mine și pentru familia mea, nu numai pentru public”, a declarat vloggerul.

”Vreau să-mi cer scuze public tuturor celor pe care i-am jignit, celor pe care, fără să-mi dau seama, într-o pauză de rațiune, i-am și mai ales le-am agresat prin limbaj, prin grobianism și prin lipsa de politețe”

Potrivit declarațiilor, Buhnici încă plătește scump pentru acest episod, care a făcut atât de multe valuri pe internet și în media.

Fostul jurnalist a adăugat că, în perioada următoare, își va reconsidera prioritățile și se va concentra mai mult pe familie și pe lucrurile de care este pasionat și la care se pricepe – case sustenabile, energii regenerabile, tehnologie.

N-am să dau curs invitațiilor sau ofertelor care speculează imaginea de „băiat rău”, bădăran și de misogin – consider că această imagine nu mă reprezintă, eu nu sunt și nu pot fi un astfel de personaj. Îi rog pe cei care și-au închipuit că pot reprezenta așa ceva să-și caute în altă parte exponenții. Într-un cuvânt, celor care se gândesc că voi profita de popularitatea pe care am căpătat-o în aceste zile pentru a-mi lărgi gama de preocupări, le spun că NU voi face asta. Nu mă interesează popularitatea de acest fel. Nu o merit pentru că… NU sunt așa”, a mai arătat acesta.

Concluzionând, George Buhnici a explicat că a învățat foarte multe din această situație extremă și și-ar dori să învețe și alții din ceea ce i s-a întâmplat

În încheiere, vloggerul a ținut să le mulțumească atât celor care i-au trimis mesaje de susținere, cât și celor care l-au criticat.

Mai mult, Buhnici consideră că și unii și alții l-au ajutat să depășească această perioadă și să se trezescă la realitate.

Din acest moment, vreau să iau ce e bun și util, să continui să evoluez. Mai vreau să mulțumesc familiei mele, care mi-a fost și îmi este alături și vreau să le spun că îmi pare rău, pentru că, dintr-o inconștiență, i-am expus la acest val național de oprobriu. Ne revedem acolo unde experiența și contribuția mea sunt cu adevărat de folos. Pe curând!” a transmis vloggerul, pe contul de socializare.