Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Google l-a concediat, într-un final, pe inginerul care continuă să insiste că unul dintre sistemele de inteligență artificială dezvoltate de companie ”ar fi prins viață”, scrie publicația Futurism.

În iunie, Blake Lemoine a fost suspendat de Google după ce a susținut, în mod public, faptul că sistemul LaMDA a dobândit conștiență de sine și sensibilitate la stimuli.

Recent, jurnaliștii de la Washington Post au relatat că inginerul a fost concediat, în mod oficial, de Google

Cel mai recent mesaj al lui Lemoine pe rețelele de socializare online este unul cel puțin ironic. ”Genial”, a scris inginerul, potrivit sursei citate.

Gradul de conștiență de sine al sistemului LaMDA rămâne discutabil, comunitatea de experți explicând, totuși, că așa ceva nu este posibil.

Spre exemplu, un program de computer din anii 1960 a păcălit un grup de oameni să creadă că „este viu”, iar asta s-a întâmplat cu mult înainte ca majoritatea oamenilor din Statele Unite să aibă televizor color.

Roboții devin din ce în ce mai sofisticați, iar inginerul nu își neagă afirmațiile cum că aceștia ar fi ”vii”

Google a transmis printr-un comunicat de presă că a revizuit sistemul LaMDA și temerile lui Lemoine de 11 ori și nu consideră că programul este conștient de sine.

Cu toate acestea, inginerul continuă să creadă cu tărie că LaMDA este ”în viață”.

Incidentul ar putea fi un indiciu al viitorului apropiat, pe măsură ce chatboții devin tot mai sofisticați, cel puțin la nivelul superficial, astfel că oamenii de rând, iar în acest caz un inginer angajat de o corporație importantă, vor fi tot mai convinși că entitățile artificiale sunt ființe vii.

Adaptare: Futurism