bebe meta
bebe meta. Sursa foto: rostonline.ro

 Familia tradițională ar putea deveni o amintire, deoarece oamenii vor crește „bebeluși virtuali” din metavers, în următorii 50 de ani, notează telegraph.co.uk, citat de rostoline.ro. Dezvăluirea a fost făcută de către Catriona Campbell, un expert în inteligență artificială, din Marea Britanie.

„Copiii Tamagotchi” sunt viitorul, oamenii urmând să aleagă dacă vor dori să aibă „descendenți”, deoarece sunt preocupați de mediu, un alt motiv fiind cel legat de suprapopularea pământului. Predicția a fost făcută de Catriona Campbell, care este considerată „una dintre principalele autorități ale Regatului Unit în domeniul inteligenței artificiale”.

Potrivit expertei britanice, oamenii vor decide dacă vor să aibă „bebeluși digitali”, o versiune actualizată a jucăriilor digitale japoneze Tamagotchi pentru animale de companie”.

Acești copii vor trăi în metavers, care este un mediu digital bazat pe realitate virtuală.

Copiii vor avea fețe și corpuri foto-realiste. De asemenea, datorită urmăririi faciale și analizei vocii, ei vor putea să-și recunoască „părinții”. Cu ajutorul mănușilor de înaltă tehnologie, părinții se vor putea bucura de senzația fizică de a se îmbrățișa, de a se juca și de a-și hrăni „copiii”. Expertul în inteligență artificială spune că bebelușii din spațiul cibernetic vor fi în cele din urmă distruși dacă părinții se plictisesc de ei, îi pot anula așa cum ar face un abonament lunar Netflix.

Medicii au transplantat o ureche imprimată 3D