Foto: Facebook/Casa lui Patrocle
Foto: Facebook/Casa lui Patrocle

Asociația ”Casa lui Patrocle” din Suceava a demarat o nouă campanie de sterilizare a animalelor de companie.

Membrii au precizat că în cabinetele veterinare din Suceava s-au format cozi, iar oamenii au înțeles faptul că sterilizarea este unica metodă de-a rămâne civilizați, de-a reduce abandonul și de a preveni înmulțirea necontrolată a animalelor de companie.

Casa lui Patrocle: ”Sterilizarea animalelor este singura cale de a nu mai avea străzile pline de câini comunitari și șanțurile umplute cu pui abandonați!”

În acest moment, campania se află în curs de derulare, în 4 cabinete din Suceava: Scooby Vet, Tigma Vet, Rio Vet și Healer Vet.

Nici măcar nu așteptăm să terminăm această campanie, căci deja organizăm un alt maraton de sterilizări care va începe sâmbătă 30/07 și în care vom colabora cu mai mulți medici veterinari și cu mai multe cabinete din Suceava (susținut de Ștefan Mandachi)”, se arată în postarea distribuită pe contul de Facebook.

Campania de sterilizare este susținută exclusiv din fondurile ONG-ului Dog Souls SOS Fur Pfoten din Germania

Mai mult, membrii asociației au explicat că, în spatele postărilor și a afișelor este o muncă titanică, oamenii fiind nevoiți să se confrunte cu sute de mesaje, telefoane și programări.

Organizarea înseamnă ore întregi de muncă, iar pe lângă campanie, asociația mai are în grijă și un adăpost cu 300 de câini.

Mulțumim mass-mediei din Suceava, ziariștilor și oamenilor de presă care promovează obiectiv și corect aceste evenimente. S-a scris articolul, s-a pus poza cu trotuarul plin de maidanezi, dar măcar într-un final era loc de o propoziție în care se oferea cititirilor și soluția: campania de sterilizări! Mergem înainte!”, au transmis voluntarii.