Ministrul Gabriela Firea anunță acordarea unui sprijin financiar pentru cuplurile care nu pot avea copii

2.500 de cupluri tinere sau familii singure vor primi în cursul acestui an maxim 15.000 de RON.

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, este preocupată de creșterea natalității în România. Într-o postare pe pagina de Facebook, ministrul Familiei anunță că în cadrul Executivului se va aproba o hotărâre care prevede acordarea unui sprijin financiar cuplurilor sau persoanele singure pentru efectuarea procedurilor necesare obținerii unei sarcini.

Sprijin material pentru familiile tinere care nu pot avea copii

Ministrul Gabriela Firea a anunțat că în acest an va fi acordat un ajutor financiar pentru 2.500 de cupluri și persoane singure, urmând ca din anul 2023 să fie sprijinite, anual, 10.000 de cupluri sau persoane singure. Ministrul Gabriela Firea anunță că astfel sunt susținuți tinerii care își doresc copii, dar nu îi pot avea din cauza infertilitățîi. Ajutorul financiar primit de cuplurile și femeile din România care au indicație în vederea efectuării procedurilor de specialitate va fi de maximum 15.000 RON.

Discuții pe tema sprijinului financiar, purtate la Ministerul Muncii

Banii vor fi folosiți pentru decontarea cheltuielilor necesare creșterii natalității a mai transmis ministrul Gabriela Firea.
” Am participat ieri la o întâlnire extrem de fructuoasă la Ministerul Muncii, unde am făcut pași înainte în privința modului de implementare a acestui program social pentru creșterea natalității. Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse va derula acest program social în parteneriat cu Ministerul Muncii și Solidarității Sociale. Îi mulțumesc colegului Marius Constantin Budăi pentru colaborarea în interesul familiilor și tinerilor din România. La ședința de lucru au mai participat secretarul de stat Doina Pârcălabu, secretarul de stat Cristian Vasilcoiu și specialiști din cele două ministere”, este mesajul transmis de Gabriela Firea, pe pagina de Facebook.

Gabriela Firea îi cere lui Nicușor Dan să continue lucrările la Spitalul Metropolitan, abandonate de doi ani de zile