Sursa foto: Facebook/Asociația Casa lui Patrocle
Sursa foto: Facebook/Asociația Casa lui Patrocle

Asociația din Suceava a publicat astăzi povestea lui Ellie, o cățelușă care a ajuns în grija adăpostului, fiind aproape paralizată.

Inițial, membrii asociației au crezut că Ellie avea picioarele din spate paralizate, deoarece se deplasa târându-și trupul fragil pe doar 2 picioare care nu-i puteau susține greutatea.

Imediat ce a fost preluată, cățelușa a trecut printr-un examen radiologic care a relevat că picioarele îi erau sănătoase, nefracturate.

Totuși, Ellie suferea de o rigiditate neurologică care o silea să nu le folosească.

”Casa lui Patrocle: Cel mai frumos cadou pe care l-am primit a fost de la ea, atunci când într-o zi, venind la serviciu, am găsit-o mergând pe toate cele 4 picioare”

Imediat ce ne-a trecut pragul adăpostului, am pornit pe drumul vindecării împreună, iar el n-a fost unul deloc ușor. Mult timp am fost rezervați în privința ei. Nu știam când și, mai ales, dacă va merge din nou. Tratamentul neurologic i l-am administrat pe o perioadă îndelungată de timp. Iar cel mai frumos cadou pe care l-am primit a fost de la ea, atunci când într-o zi, venind la serviciu, am găsit-o mergând pe toate cele 4 picioare”, au scris, pe pagina de Facebook, membrii asociației pentru protecția necuvântătoarelor.

”Suntem fericiți când reușim să reabilităm un cățel, când acesta își găsește o familie”

Cea mai mare răsplată a muncii noastre este adopția. Atunci când reușim să reabilităm un cățel, iar în cele din urmă el își găsește o familie în sânul căreia uită de toată suferința lumii, suntem cu adevărat fericiți.

Cu alte cuvinte, vă așteptăm pe la noi, căci poate ochii voștri vor poposi asupra lui Ellie, iar va reuși să ajungă în cele din urmă „acasă”, un concept care-i este străin pentru moment”, au mai precizat salvatorii.

Asociația Casa lui Patrocle administrează un Centru de Adopție cu o capacitate de 300 de câini și un mic sanctuar pentru animale mari (cai și vite)

Casa lui Patrocle este o organizație non-guvernamentală și non-profit. A fost înființată în 2016, iar membrii pledează activ pentru protecția și drepturile animalelor.

Salvatorii întreprind activități de conștientizare, educație și informare pentru a stopa neglijarea colectivă și abandonul premeditat.

În plus, organizează campanii de educație în școli și grădinițe, facilitează accesul la sterilizări gratuite și târguri de adopție. Toate aceste activități au ca scop creșterea gradului de conștientizare conceptuală a adopției unui animal.

De asemenea, membrii intervin în cazuri de accidente pentru salvare și recuperare.

Casa lui Patrocle administrează un Centru de Adopție. Centrul are o capacitate de 300 de câini și un mic sanctuar pentru animale mari (cai și vite)