Twitter a anunțat, luni, că Elon Musk, cel mai bogat om din istorie, a cumpărat platforma ce este utilizată de milioane de oameni și lideri globali pentru suma de 44 de miliarde de dolari, informează Reuters.

Cumpărarea rețelei sociale vine într-un moment în care, potrivit reprezentanților Twitter, platforma a început să se confrunte cu o serie de probleme.  Sub presiune, Twitter a început să negocieze cu Musk pentru a vinde compania la preţul propus de 54,20 dolari pe acţiune.

Într-un comunicat oficial, fondatorul SpaceX a anunțat că piatra de temelie a unei democrații este reprezentată de libertatea de exprimare.

Elon Musk și Twitter. Care este planul miliardarului de a schimba la față platforma socială

”Libertatea de exprimare este piatra de temelie a unei democraţii funcţionale, iar Twitter este piaţa digitală a oraşului, în care sunt dezbătute chestiuni vitale pentru viitorul umanităţii”, a spus Musk.

De asemenea, miliardarul a anunțat că are de gând să îmbunătățească Twitter, afirmând că platforma are un potențial uriaș.

„Vreau să fac Twitter mai bună ca niciodată, îmbunătăţind produsul cu noi funcţii, făcând algoritmii open source pentru a creşte încrederea, învingând roboţii de spam şi autentificând toţi oamenii. Twitter are un potenţial extraordinar – aştept cu nerăbdare să lucrez cu compania şi comunitatea de utilizatori pentru a-l debloca”,a mai afirmat Musk.

Potrivit sursei citate, tranzacția ce a fost aprobată urmează să se încheie anul acesta, sub rezerva aprobării acționarilor Twitter. Musk şi-a asigurat o finanţare de 25,5 miliarde dolari prin din datorii şi finanţare în marjă şi oferă un angajament de capital propriu de aproximativ 21,0 miliarde de dolari.

Citește și articolul: Curtea Supremă a SUA clasează disputa dintre Trump și Twitter