Curtea Supremă a SUA clasează disputa dintre Trump și Twitter

Cu toate astea, contul de Twitter al președintelui american rămâne blocat

Curtea Supremă a Statelor Unite ale Americii a „rezolvat” disputa dintre fostul președinte Donald Trump și Twitter. Mai exact, a pus capăt procesului dintre cele două părți, concluzionând că disputa inițială este una neclară cu date insuficiente, informează Reuters.

Mai exact, Curtea Supremă a SUA a anulat decizia unei curți de apel care, într-o primă instanță dăduse verdict negativ pentru Donald Trump, cel care era acuzat că ar fi încălcat primul amandament al Constituției Statelor Unite ale Americii. În prealabil Donald Trump blocase criticile negative la adresa sa, pe fostul său cont de Twitter, ceea ce a dat naștere disputei.

Donald Trump nu își va recăpăta contul de Twitter

Reamintim că fostul președinte Trump s-a ales, de asemenea, cu o suspendare a conturilor sale de Twitter și de Facebook, în urma repetatelor instigări la insurecție. Cu toate că a fost achitat în cele din urmă, rețelele sociale au ales să îl țină „suspendat” pe acesta, privându-i, astfel, pe Donald Trump de una dintre cele mai eficiente căi de comunicare. Pe tot parcursul mandatului său la Casa Albă, însă și înainte de a deveni președinte, acesta a fost extrem de activ în mod deosebit pe Twitter.

Cu toate căile de comunicare online blocate, Donald Trump s-a reorientat, „dând naștere” propriului său site, unde poate să comunice exact ce dorește, întrucât nu mai este nevoit să se supună termenilor și condițiilor altor site-uri și rețele sociale.

Citește și: Trump le-a urat Paște fericit „nebunilor care au fraudat alegerile”