O grupare care ducea români la muncă în Franța a fost destructurată de poliția franceză

Este vorba despre o rețea de trafic de persoane organizat între România și proprietățile viticole din Gironde

Vie
Vie sursa foto pixabay

Proprietarii unei ferme viticole din Gironde au fost implicați în traficul de persoane din România, fiind anihilată o rețea de trafic de persoane organizat între România și proprietățile viticole din Gironde situate în Capian, Castillon-la-Bataille și Saint-Emilion, potrivit g4media.ro.

Marți, un angajat al companiei viticole a întâlnit, la Capian, pe dealurile din Gironde, un grup numeros de jandarmi. Jandarmii au intervenit dimineață pe un domeniu viticol pentru arestarea și reținerea proprietarilor, acuzați de trafic de persoane și de supunere a persoanelor vulnerabile la condiții de muncă și cazare nedemne.

Proprietarii ar fi organizat, sub acoperirea proprietăților vinicole din Saint-Emilion și Castillon-la-Bataille, călătorii dus-întors între România și Gironde pentru a exploata forța de muncă românească din podgorii. „Șapte persoane au fost arestate. Această operațiune este finalul unei proceduri inițiate în septembrie 2022 în urma unei plângeri a unui cetățean român”, transmite procuratura locală. Muncitorii români, care au primit salarii de mizerie, au denunțat, condițiile de cazare nedemne, agresiunea și diversele privațiuni cărora le-au fost victime. Printre muncitori se număra și un tânăr de 14 ani. Marți, 16 octombrie, a fost deschisă o anchetă judiciară. Plasarea în arest preventiv a fost solicitată de Parchet pentru toate persoanele acuzate de aceste fapte grave. O operațiune similară a avut loc în iunie anul trecut, când a fost descoperită și dezmembrată o rețea de trafic de ființe umane între Langon și Maroc. Un şofer beat a fugit de la locul accidentului produs