Austria condiționează aderarea României la spaţiul Schengen de ridicarea unui gard la granița Bulgariei cu Turcia

Bulgarii au nevoie de un gard care trebuie finanţat cu buget de la Uniunea Europeana, a declarat cancelarul Austriei

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a solicitat ridicarea unui gard de la graniţa Bulgariei cu Turcia pentru a permite României şi Bulgariei aderarea la spaţiul Schengen. Karl Nehammer susține că finanţarea ar trebui asigurată de Uniunea Europeană. Potrivit cancelarului austriac, este nevoie de ajutor financiar pentru stabilizarea sistemului, în special pentru Bulgaria care are graniţe cu Turcia, potrivit antena3.ro.

Bulgarii au nevoie de un gard care trebuie finanţat cu buget de la Uniunea Europeana, a declarat cancelarul Austriei

. Înaintea reuniunii șefilor de stat și de guverne de la Bruxelles, cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a spus că ar vrea ca la frontiera externă a UE să fie construite garduri cu bani europeni pentru a opri migraţia ilegala. El a nominalizat în acest sens Bulgaria, calculând deja că Bruxelles-ul ar trebui să deblocheze două miliarde de euro pentru gardul pe care Sofia ar trebui să şi-l ridice la graniţe. Ideea lui Nehammer nu este una nouă în Europa.

În timpul valului migrator masiv din anul 2015 Viktor Orban a decis amenajarea de garduri de-a lungul graniţei Ungariei cu Serbia, pe o lungime de 150 de kilometri, pe porţiunea de graniţă cu Croaţia, în zona parcului naţional Dună-Dráva. La jumătatea acestui an, Guvernul ungar a anunţat consolidarea măsurilor de securitate la frontierele cu Serbia şi Croaţia.

„Astăzi are loc o întrevedere importantă pentru Austria pentru că am reuşit să aducem pe agendă tema emigrării. Austria are 100.000 cereri de azil, 75.000 nu sunt înregistrate. Asta înseamnă că au venit clandestin, au trecut prin state UE fără să fie înregistraţi şi abia în Austria sunt înregistraţi. Este o problemă de securitate şi trebuie rezolvată. Trebuie să sprijinim România şi Bulgaria în acest proiect. Acestea sunt ţări cu graniţe externe unde noi vedem că există probleme. Este nevoie de sprijin financiar pentru a stabiliza sistemul, în special pentru Bulgaria care are graniţe cu Turcia. Bulgarii au nevoie de un gard care trebuie finanţat cu buget de la UE”, a susţinut cancelarul Austriei.

Boris Becker a fost eliberat după opt luni de închisoare