Proteste sindicale în Franța față de creșterea vârstei de pensionare

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis că în Franța va avea loc o nouă grevă generală în transporturi, marți, 6 iunie, iar românii care vor să călătorească sau sunt deja în această țară trebuie să se aștepte că trenurile și avioanele vor avea întârzieri sau chiar vor fi anulate.

Astfel, sunt așteptate perturbări în circulația trenurilor naționale (TGV, Ouigo), locale (TER, Intercités, Transilien), dar și internaționale (Thalys, Eurostar), din cauza noilor proteste ale francezilor față de reforma pensiilor.

Sindicatele franceze vor organiza marţi a 14-a zi de proteste împotriva planurilor guvernului de creştere a vârstei de pensionare la 64 de ani, fiind poate o ultimă încercare de a exercita presiuni asupra parlamentarilor pentru a renunţa la o lege care este deja în vigoare, potrivit g4media.ro.

Decizia preşedintelui Emmanuel Macron de a forţa adoptarea reformei cu ajutorul unor puteri constituţionale speciale a provocat proteste furioase în această primăvară. Problema a coborât încet pe agenda mediatică, ceea ce a îngreunat mobilizarea sindicatelor. „Protestele au loc de şase luni, este fără precedent”, a declarat Sophie Binet, noul lider al sindicatului dur CGT, la BFM TV. „Există multă furie, dar şi oboseală”, a mai spus ea, adăugând că greviştii resimţeau lipsa salariilor. Între 400.000 şi 600.000 de persoane sunt aşteptate să participe la protestele din întreaga Franţă, au declarat autorităţile, ceea ce ar fi în scădere faţă de peste un milion de persoane care au participat la marşuri la începutul acestui an, la apogeul protestelor privind pensiile.

Gest de cruzime la Galați, față de o cățelușă și cei 7 pui ai ei