Vânzări record de îmbrăcăminte groasă în Marea Britanie

Britanicii caută soluții pentru a economisi curentul electric și gazele naturale.

Vânzările de  lenjerie groasă, mănuşi şi halate, au înregistrat o creștere masivă în Marea Britanie. Tot mai mulți britanici încearcă astfel să se protejeze de frig în această iarnă, în încercarea de menţine scăzută temperatura caloriferelor pentru a economisi bani, potrivit ziare.com.

Potrivit reprezentanților companiei John Lewis, cel mai mare lanţ de magazine universale din Marea Britanie, vânzările de pături cu glugă, lenjerie groasă, halate şi papuci au înregistrat creșteri în ultimele săptămâni

Facturile pentru energie ale britanicilor au crescut în acest an considerabil. Populația trebuie să facă față unei inflaţiii ridicate la toate bunurile, inclusiv produsele alimentare. De asemenea, dobânzile ipotecilor au început şi ele să crească, lucru care a determinat o creştere rapidă a costului vieţii. Din aceste motive, folosirea unor haine groase în locul creșterii temperaturii termostatelor, a devenit o opţiune atractivă. Reprezentanții companiei John Lewis au declarat că tot mai mulți dintre clienţii săi cumpără mai multe  produse de îmbrăcăminte groase pentru a face față temperaturilor scăzute din timpul iernii.

Vânzările de îmbrăcăminte groasă pentru femei s-au dublat săptămâna trecută, comparativ cu săptămâna precedentă. Cel mai vândut produs de iarnă a fost o pătură purtabilă cu glugă. De asemenea, vânzările de halate au înregistrat o creștere de 76% comparativ cu anul trecut.

Potrivit lui Claire Miles, şefa categoriei de modă la John Lewis, prețul energiei este un motiv de îngrijorare, clienţii luând în considerare acest lucru atunci când fac cumpărături

De asemenea, salopetele s-au epuizat de pe rafturi mult mai devreme decât de obicei, a spus retailerul. Acest lucru înseamna că salopetele au fost cumpărate pentru a fi îmbrăcate anul acesta, decât pentru a fi oferite drept un cadou cu ocazia Crăciunului. Reprezentanții Tesco, cel mai mare lanţ de supermarketuri din Marea Britanie, au declarat săptămâna trecută că tot mai mulți dintre clienţii continuă să-şi schimbe modul în care fac cumpărături pentru a economisi bani.

Secretarul de stat pentru climă din guvernul britanic nu a transmis un mesaj pentru reducerea consumului de către consumatorii casnici. Guvernul britanic ar fi pregătit un plan de economisire a energiei, dar premierul a renunțat să îl prezinte pentru a nu se interpreta că statul intervine în viața cetățenilor. Guvernul britanic a pregătit un pachet de ajutor în valoare de 60 miliarde de lire sterline pentru a plafona prețul gazelor și energiei electrice pentru populație și companii. Pentru gospodării, costul anual al facturilor va fi limitat la 2.500 de lire, iar pentru firme, statul va plăti timp de șase luni jumătate din costurile cu energia.

 Alertă în Italia, după erupția vulcanului Stromboli