Tomograf pentru copaci, cumpărat de Primăria Galați 

Aparatul a costat 130.000 de lei.

Un tomograf pentru copaci a fost cumpărat de Primăria Galaţi, aparatul urmând  să fie scos în teren pentru a evalua starea de sănătate a arborilor din municipiu imediat după ce personalul Primăriei va fi instruit să îl folosească. Pentru cumpărarea aparatului şi a softului necesar pentru operarea acestuia, Primăria Galaţi a achitat 130.000 de lei, potrivit ziare.com.

Anunţul privind cumpărarea noului aparat a fost făcut de primarul oraşului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, pe reţelele sociale

Edilul a postat alături o serie de imagini de la instruirea personalului municipalităţii. Potrivit primarului Ionuţ Pucheanu, este vorba despre un aparat cu senzori ce fac posibilă scanarea arborilor cu diametrul de până la doi metri,  permițând tomografierea sonică 1D-2D-3D a arborilor, a lemnului şi rădăcinilor. Aparatul măsoară înălţimea arborilor, are un software pentru pentru analiza stării de sănătate, precum şi a stabilităţii.

„Un aparat performant pentru evaluarea sănătăţii arborilor a ajuns în urmă cu puţin timp la Galaţi. Astfel, folosim noile tehnologii pentru a şti precis care este starea copacilor, totul pentru un oraş verde. Este un aparat cu senzori ce fac posibilă scanarea arborilor cu diametrul de până la doi metri. Mai mult, el permite tomografierea sonică 1D-2D-3D a arborilor, a lemnului şi rădăcinilor. Aparatul măsoară înălţimea arborilor, are un software pentru pentru analiză stării de sănătate, precum şi a stabilităţii. Datele se afişează procentual pe display-ul dispozitivului după efectuarea măsurătorilor. Aparatul va deveni operaţional în perioada următoare, după instruirea persoanelor care vor utiliza acest dispozitiv şi efectuarea tuturor probelor necesare”, a scris pe pagina sa de Facebook, primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu. 

Aparatul are în componenţă un dendrometru pentru măsurarea înălţimii arborilor, software pentru calculul şi analiză stabilităţii arborilor, analiză stării de sănătate şi reducerea capacităţii portante a arborelui inventariat. Toate aceste date se afişează procentual pe display-ul dispozitivului după efectuarea măsurătorilor.

Boris Becker a fost eliberat după opt luni de închisoare