Moroșanu cedează. Lupta politică e mai grea decât cea din ring

„Trebuie să ai abilități ca să lupți printre rechini!”

Luptătorul K1 Cătălin Moroșanu, „Moartea din Carpați” așa cum este cunoscut în lumea sportului, a decis să se retragă din viața politică, potrivit unui interviu acordat lui Ovidiu Ioanițoaia, relatează GSP, în acest moment ocupând un „fotoliu” de consilier în Consiliul Județean Galați.

De altfel, de la preluarea celui de-al treilea mandat, Moroșanu s-a făcut remarcat nu prin luări de cuvânt ori alte lucruri privitoare la bunăstarea județului, cât prin participarea la emisiuni de tip „reality show” sau incidente rutiere, soldate cu permis ridicat din cauza conducerii sub influența alcoolului.

Cu primle două mandate de consilier, doar că în Iași (unul pe vremea când era în PD-L, al doilea sub drapelul liberalilor), Moroșanu consideră că politica a fost pentru el o aventură. „O experiență de viață. Dacă mă uit în urmă, e foarte multă muncă, ai foarte multe dezamăgiri”, mai ales că în politică e ca într-un bazin cu rechini, nu ca într-un ring de luptă.

„În politică nu e ca în sport, să stai față-n față cu adversarul, l-ai învins și ești campion. În politică e mult, mult mai greu și trebuie să ai unele abilități ca să lupți printre rechini. Îmi doresc să-mi duc mandatul de consilier județean încă trei ani de zile și planul meu este să ies din politică apoi”, a mai spus Moroșanu, adăugând că și-a dorit să fie secretar de stat la Ministerul Tineretului și Sportului.  

Congresul PNL i-a cam schimbat visurile

Odată cu alegerile interne din cadrul PNL, s-a schimbat și organigrama, astfel că dorința lui Moro de a ajunge secretar de stat la MTS pare să fie destul de departe de a se împlini. „În momentul de față, sunt prim-vicepreședinte al Tineretului Național Liberal. Am fost secretar general regional pe nord-estul Moldovei. Acum, după Congresul PNL, s-a schimbat organigrama de conducere”, a mărturisit Moroșanu.

De altfel, acesta a afirmat că există și o parte bună în toată experiența sa în politică, unde a învățat să vadă mai bine lucrurile. „Politica m-a ajutat foarte mult să văd cum decurg lucrurile, cum să discut cu cineva, cum să mă cobor, cum să mă ridic. M-a ajutat să mă perfecționez ca individ”, a mai spus Moroșanu.

Citește și: Cătălin Moroșanu și-a uitat ultimele opt luni