IPS înseamnă, pentru cei ce au ales să evite ora de religie, Înaltpreasfinţitul. Se scrie legat, pentru că religia sfidează orele de gramatică, logică și orice știință exactă. În cazul de față, IPS Pimen a fost chiar la înălțime. La o așa mare înălțime, că a zburat cu elicopterul de la Suceava la București.

Ce putem spune, pe vreme de coronavirus, aștia foarte înalți și mult prea sfințiți trebuie salvați primii. Pentru că nu orice viață contează.

Dar. Ce a lăsat IPS Pimen în urma sa? În afară de zgomote de elice, Pimen a decis că nu-i prea amuzant să fie singurul băiat cu virus. Și, în momentul de față, alți 60 de băieți vor trece printr-o testare. Nu, nu lucrare de control la religie, o examinare pentru depistarea virusului. Cel mai probabil, se va asigura un zbor cu elicopterul și pentru ceilalți. Cu condiția să fie fețe bisericești. Ostentativ, jenant, arogant.

Teste au fost făcute și pe 22 de persoane din mănăstire. Problema e alta. Bunul și evlaviosul Pimen a vizitat și un cămin de bătrâni aflat lângă mânăstire.

De asemenea, miercuri vor mai fi făcute teste în cazul a 25 de preoți din parohii din Suceava.

Anul trecut a existat un precedent: un politician cu probleme de burtică. Și s-a reacționat fix la fel: cu elicopter și cu mult, mult favoritism. Anul ăsta , elicopterul l-a plimbat pe IPS care are pile la Dumnezeu. Și cînd ai pile și în cer și pe pământ, toate merg ca pe roate. Sau pe elice.

Dar. Cum rămâne cu restul de suceveni care nu prea au pile la Doamne-Doamne? Păi, vă spun eu: nu zboară spre cer ci, undeva sub pământ. Probabil voi fi etichetată drept macabră, dar cam așa stau lucrurile. În Suceava e pandemia pandemiei.

Știu de un caz foarte interesant în care un preot catolic a refuzat ventilația, dând o șansă la viață unei persoane tinere. Dar preotul respectiv nu era IPS. Nici Pimen.

Dacă Înaltpreasfințitul era bunicul cuiva de prin cine știe ce sat sucevean, nu beneficia de plimbărica cu elicopterul. Nici de tratamentul preferențial la Matei Balș.

Așa de întâmplă când biserica nu mai e casa Domnului, ci banca Domnului. Și nu mă refer aici la banca aia din parc. Mă refer la o afacere pe crucifix, la politizare, la favoritism.

Citește și: Caramitru: „Pimen, securist și înalt prea ierarh, e dus rapid cu elicopterul”

#News

#Foto