Andrei Caramitru / Dan Barna / Claudiu Năsui

Fostul consilier al lui Dan Barna, Andrei Caramitru, critică decizia autorităților de a-l duce pe ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, cu elicopterul la Institutul „Matei Balș” din Capitală. În opinia lui, un asemenea gest este strigător la cer, de vreme ce pare să se aplice tratament preferențial înalt prea sfințitului.

Cu scopul de a-și susține mai bine punctul de vedere, Caramitru aduce în discuție cazul celor 100 de preoți din Italia decedați din pricina noului Coronavirus, însă și pe cel al Prințului Charles, care nu ar fi fost dus nici măcar la spital odată confirmat pozitiv, ci ar fi fost tratat acasă.

De asemenea, se mai amintește de celebrul caz „Flutur”, când din nou s-au aplicat tratamente preferențiale, exact ca în cazul de față.

Andrei Caramitru: „(…) în timp ce aproape 100 de oameni au murit deja in județul păstorit de ei”

„In Italia, 100 de preoți au murit de covid – in mare parte pentru ca au mers sa spovedească muribunzii. Un preot bătrân a cerut sa nu fie intubat ca sa scape un pacient mai tânăr, și a murit.
In UK, primul ministru a stat și lucrat cu simptome de covid, din izolare, pana a intrat in faza dura a bolii. Doar atunci a mers la spitalul public unde sunt tratati toți. Printul Charles nu a fost nici măcar la spital când a fost confirmat, ca sa nu ocupe un pat.

La noi, Pimen, securist și înalt prea ierarh, e dus rapid cu elicopterul la Balș deși ni se spune ca NU e in stare gravă. Flutur a ocupat săptămâni rezerva VIP din spital deși NU avea simptome grave. Asta in timp ce aproape 100 de oameni au murit deja in județul păstorit de ei. Inclusiv un brancardier – acasă”, scrie Andrei Caramitru pe Facebook.

Citește și: ÎPS Pimen, sau de ce e bine să respectăm restricțiile

#News