120 de persoane evacuate la Bascov, după spargerea unei conducte de gaz

Din cauza pericolului de explozie, circulaţia a fost oprită în zonă

Aproximativ 120 de persoane au fost evacuate după ce o conductă de gaz a fost spartă în timpul unor lucrări, în judeţul Argeş, traficul rutier fiind oprit în zonă, potrivit g4media.ro.

 Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Argeş a anunţat că pompierii intervin marţi, pentru a asigura măsurile de prevenire a incendiilor în cazul unei conducte de gaz care a fost spartă în timpul unor lucrări în comuna Bascov.

„La faţa locului intervin patru echipaje de pompieri cu două autospeciale pentru stingerea incendiilor, o autospecială CBRN şi o ambulanţă SMURD. A fost anunţat şi distribuitorul de gaze pentru luarea măsurilor ce se impun. Întrucât scurgerile sunt însemnate cantitativ, au fost evacuate persoanele de la o clădire de birouri din apropiere şi s-a oprit traficul în zonă”, se arată într-o informare transmisă de ISU Argeş.

La faţa locului s-au deplasat patru echipaje de pompieri cu două autospeciale pentru stingerea incendiilor, o autospecială CBRN şi o ambulanţă SMURD, fiind anunţat şi distribuitorul de gaz.

 “Întrucât scurgerile sunt însemnate cantitativ, au fost evacuate persoanele de la o clădire de birouri din apropiere şi s-a oprit traficul în zonă. Până în momentul de faţă, aproximativ 120 de persoane au fost evacuate”, a precizat ISU Argeş. Sursa citată a menţionat că apoi a fost oprită furnizarea gazelor pe conductă, iar apoi au fost făcute măsurători în apropierea avariei şi nivelul concentraţiei de gaze era de 0%.

Cantitate uriașă de droguri de risc descoperită la Bechet