Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, audiată la Parchetul General după ce ANI a acuzat-o de conflict de interese şi incompatibilitate

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a precizat, prin intermediul unui comunicat de presă, că i s-a adus la cunoștință calitatea de suspect.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand este audiată, marți dimineață, la Parchetul Curții de Apel București în dosarul în care a fost acuzată de Agenția Națională de Integritate (ANI) de incompatibilitate și conflict de interese, potrivit g4media.ro.

Agenţia Naţională de Integritate a anunțat, în noiembrie 2022, că primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, s-a aflat în conflict de interese şi incompatibilitate

A fost sesizat şi parchetul în legătură cu săvârşirea infracţiunii de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane. ANI a precizat, atunci, printr-un comunicat de presă, că primarul Sectorului 1 Clotilde Armand se află în conflict de interese administrativ pentru că a obţinut 18.720 Lei după ce s-a numit pe sine manager al unui proiect finanţat din fonduri europene, din acest statut decurgând şi acuzaţia de incopatibilitate, întrucât a exercitat simultan şi funcţia de primar. De asemenea, ANI a sesizat Parchetul ICCJ, pentru că, în perioada februarie – august 2022, Clotilde Armand a semnat un număr de 5 dispoziţii care au condus la crearea unor venituri suplimentare pentru sine. Clotilde Armand a contestat în instanță raportul ANI.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a precizat, prin intermediul unui comunicat de presă, că i s-a adus la cunoștință calitatea de suspect.

Potrivit unui comunicat al ANI, Clotilde Armand s-a aflat în conflict de interese, deoarece în exercitarea atribuţiilor de primar a semnat dispoziţiile prin care s-a numit pe sine manager al proiectului „Îmbunătăţirea capacităţii administrative locale privind dezvoltarea, implementarea şi promovarea măsurilor anticorupţie”, finanţat din fonduri europene şi care au produs un folos material pentru sine în cuantum de 18.720 lei, încălcând astfel prevederile art. 70, art. 71 şi art. 76 din Legea nr. 161/2003.

De asemenea, Clotilde Armand s-a aflat în stare de incompatibilitate începând cu data de 18 februarie 2022, data dispoziţiei privind numirea managerului de proiect al proiectului „Îmbunătăţirea capacităţii administrative locale privind dezvoltarea, implementarea şi promovarea măsurilor anticorupţie”, întrucât a exercitat simultan cu funcţia de primar al Sectorului 1 şi funcţia remunerată de manager de proiect, nerespectând astfel dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. k) din Legea nr. 161/2003.

Ghețarii tropicali din Indonezia, în pericol de dispariție până în 2026