Ministrul Mediului anunță un nou instrument împotriva tăierilor ilegale de copaci

. Este vorba despre SUMAL 2.0, care va deveni cel mai complex sistem de urmărire a transportului de lemn și va avea o evidență unică a celor care încalcă legea în acest domeniu.

Ministrul Mediului, Tánczos Barna anunță un nou instrument împotriva tăierilor ilegale de păduri. Practic, contravențiile silvice vor fi înregistrate într-o platformă informatică și vor putea fi urmărite în timp real de către toate organele de poliție și control. SUMAL 2.0 va deveni nu doar cel mai complex sistem de urmărire a transportului de lemn, ci va include și o evidență unică a celor care încalcă legea în acest domeniu, a scris pe Facebook Tánczos Barna, potrivit gandul.ro.

Toate procesele verbale de constatare a contravențiilor silvice, procesele verbale de confiscare și alte documente rezultate în urma controalelor vor fi introduse în această evidență unică, accesibilă de către fiecare structură de control, fie că este vorba de Ministerul Mediului, gărzile forestiere, poliție, jandarmerie sau personalul silvic cu rol de control din cadrul ocoalelor silvice.

Proiectul este realizat cu sprijinul Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS), Poliției Române, Jandarmeriei și Gărzii Forestiere. 

Tánczos Barna vrea, în același timp crearea bazelor implementării unui cazier silvic, similar cu sistemul punctelor de amendă din Codul Rutier. ”La Brașov, am prezentat noua componentă a sistemului de trasabilitate a lemnului, denumit SUMAL Contravenții – SNEICS. Împreună cu reprezentanții Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS), Poliției Române, Jandarmeriei și Gărzii Forestiere am discutat despre instrucțiunile de utilizare, rolul fiecărui organ de control și procedurile prin care datele despre contravențiile silvice vor trebui înregistrate în noua platformă, pentru ca aceasta să poată fi operaționalizată cât mai curând.Toate procesele verbale de constatare a contravențiilor silvice, procesele verbale de confiscare și alte documente rezultate în urma controalelor vor fi introduse în această evidență unică, accesibilă de către fiecare structură de control, fie că este vorba de Ministerul Mediului, gărzile forestiere, poliție, jandarmerie sau personalul silvic cu rol de control din cadrul ocoalelor silvice.Eficientizăm, astfel, eforturile autorităților în combaterea tăierilor ilegale de păduri.SUMAL 2.0 va deveni nu doar cel mai complex sistem de urmărire a transportului de lemn, ci va include și o evidență unică a celor care încalcă legea în acest domeniu” a scris pe Facebook Tánczos Barna.

Avertizare de viscol, lapoviță și ninsoare