Şoferiţă băută, condamnată pentru că a încercat să mituiască un polițist

.Femeia a vrut să scape de dosar oferind 300 de euro

O femeie în vârstă de 46 de ani, prinsă băută la volan, a fost condamnată la un an și zece luni de închisoare, după ce a încercat să dea mită unui polițist care a oprit-o în trafic. În aprilie anul trecut, ea a fost depistată conducând cu o alcoolemie de 1,23 mg/l alcool pur în aerul expirat, potrivit digi24.ro.

Pentru a scăpa de dosar, împreună cu un bărbat, ea a încercat să mituiască cu 300 de euro un polițist din Pielești.

„În fapt, în data de 02.04.2022, în jurul orelor 15:40, pe raza comunei Robăneşti, pe DJ 641, un echipaj de poliţie rurală format din doi agenți de poliție din cadrul Poliției Municipiului Craiova – Secția Rurală Pielești a surprins în trafic un conducător auto de sex feminin, care circula în zig-zag, iar după câteva sute de metri a intrat cu autoturismul într-un şanţ. În urma evenimentului, agentul de poliţie a procedat la testarea persoanei în cauză cu aparatul Drager Test, rezultând 1,23 mg/litru alcool pur în aerul expirat”, au precizat polițiștii. 

Femeia a fost dusă la Spitalul de Urgență din Craiova, unde i-au fost recoltate probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei, un dosar penal fiind întocmit pe numele ei pentru conducere sub influența alcoolului

. După o zi, șoferița alături de un bărbat l-au sunat pe polițistul care a întocmit dosarul și l-au rugat să se întâlnească. „La data de 03.04.2022, unul dintre agenții constatatori, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza de competenţă, a fost contactat telefonic, în mai multe rânduri, de o persoană de sex masculin, precum și de conducătoarea auto, în legătură cu dosarul penal întocmit în data de 02.04.2022. I-au solicitat insistent să se întâlnească în vederea restituirii permisului de conducere, precum şi pentru a-i înmâna un plic”, au mai explicat anchetatorii.El a refuzat mita și și-a anunțat superiorul, precum și ofițerii anticorupție, cei doi fiind prinși în flagrant, după ce i-au oferit ofițerului banii promiși. Cei doi au fost trimiși în judecată în aprilie 2022. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj. Ei și-au recunoscut fapta pentru a avea parte de reducerea pedepselor. Bărbatul a primit un an și patru luni de închisoare cu suspendare, în timp ce femeia a primit un an și zece luni de închisoare cu suspendare.

Autoritățile din Brăila în alertă, după descoperirea unei bacterii periculoase în Dunăre