Autoritățile din Brăila în alertă, după descoperirea unei bacterii periculoase în Dunăre

 Autorităţile au mai transmis că, până la acest moment, nu au fost raportate cazuri cu simptomatologie specifică

Autorităţile din Brăila sunt în alertă după descoperirea în Dunăre a bacteriei Clostridium Perfringens. Compania de Utilităţi Publice Dunărea Brăila a constatat o fluctuaţie a valorilor înregistrate pentru bacterie în apă brută captată din Dunăre, la Stația de Tratare Apă Potabilă Gropeni, potrivit stiripesurse.ro.

Prefectul judeţului Brăila, Iulian Timofei, a convocat o şedinţă cu reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Brăila, Gărzii de Mediu, Serviciului de Gospodărire a Apelor Brăila şi Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Dunărea Brăila, pentru analizarea situației.

Potrivit prefectului, apa potabilă furnizată populației a îndeplinit și îndeplinește parametrii de potabilitate, neexistând nici un risc pentru sănătatea populației.

„Operatorul unic Compania de Utilități Publice Dunărea Brăila a luat măsurile necesare pentru ca acest indicator Clostridium Perfringens să nu apară în apă potabilă. Împreună cu specialiștii convocați la această ședință, au fost stabilite și principalele măsuri de strictă necesitate pentru informarea populației, transmise, tot în această seară, Unităților Administrativ Teritoriale riverane Fluviului Dunărea, și anume evitarea consumului de apă brută din Fluviul Dunărea, evitarea consumului de alimente în formă crudă dacă acestea au fost spălate în prealabil cu apă brută ce provine din Fluviul Dunărea, în cazul apariției simptomelor specifice – diaree (la 6 – 24 ore de la contaminare, dar cel mai adesea 8 – 12 ore), dureri abdominale, se recomandă prezentarea la medicul de familie pentru stabilirea diagnosticului și recomandarea tratamentului optim”, a declarat prefectul judeţului Brăila.

 Autorităţile au mai transmis că, până la acest moment, nu au fost raportate cazuri cu simptomatologie specifică

 Clostridium Perfringens este o bacterie care produce toxine extrem de dăunatoare pentru oameni,  toxinele sale fiind găsite peste tot în mediul înconjurător. Intoxicaţiile alimentare cu Clostridium Perfringens sunt destul de comune, fiind adesea confundate cu gripa de 24 de ore. Clostridium Perfringens produce numeroase exotoxine şi invazine şi cauzează infecţii ale rănilor. Bacteria mai produce şi o enterotoxină, fiind o cauză importantă a intoxicaţiei alimentare. De obicei, această bacterie se întâlneşte în alimente impropriu sterilizate în care au germinat endospori.

O planetă asemănătoare cu Pământul, descoperită de telescopul James Webb