Poliția Română a anunțat care sunt cei mai prudenți șoferi 

Femeile sunt mai prudente la volan, reiese din numărului de accidente produse pe șoselele din România

Sofer
Sofer sursa foto pixabay

Femeile sunt mai prudente la volan, e concluzia Poliției Române pe baza numărului de accidente care au avut loc pe șoselele din România. Șoferițele au produs de cinci ori mai puține accidente într-un an, comparativ cu bărbații. Un aspect care trebuie menționat, însă, este acela că sunt de două ori mai mulți bărbați care dețin permis de conducere, potrivit digi24.ro.

„Femeile sunt cel puțin la fel de pricepute la volan” o spune chiar o șoferiță, care a renunțat la jobul pe care îl avea într-o farmacie și s-a angajat ca taximetristă.

Datele arată că într-un singur an, femeile au provocat de 5 ori mai puține accidente, comparativ cu bărbații. Cele mai recente date ale poliției Române arată că 500 dintre accidentele produse pe șoselele din țara noastră au fost din cauza femeilor la volan, iar numărul bărbaților care au produs accidente fiind de 2800. Totuși, este bine de știut faptul că numărul bărbaților care dețin permis de conducere este de două ori mai mare, comparativ cu cel al femeilor.

Specialiștii spun că priceperea nu ține cont de gen, ci de cu totul alți factori.

„Bineînțeles, cu experiența acumulată întotdeauna devii un șofer mai bun pentru că această experiență se acumulează în corp, adică se învață, este un reflex care se învață în corp și cu cât exersezi mai mult, cu atât de creeează niște legături în corp, neurologice, care te ajută să devii mai bun. Cu cât exersezi, cu atât ești mai bun, simplu”, a declarat Marius Mitrache, specialist în conducere defensivă. Apă descoperită în atmosfera unei planete din afara Sistemului Solar