Gabriela Firea: Începe distribuirea voucherelor în Programul pentru creșterea natalității

Primele zece doamne care s-au înscris în program vor primi mâine tichetele pentru tratamentul prescris de medicul specialist.

Ministrul Gabriela Firea anunță că începe distribuirea voucherelor în Programul pentru creșterea natalității. Primele zece doamne care s-au înscris în program vor primi mâine tichetele pentru tratamentul prescris de medicul specialist, sute de tichete urmând să fie transmise în perioada următoare, a comunicat Gabriela

Firea.Gabriela Firea: Ne dorim și acționăm energic pentru ca tratamentul să fie un succes și să se nască mii de copii în urma acestui sprijin.

Ministrul Familiei a avut, astăzi, o ședință de lucru cu echipa Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse pentru a discuta stadiul programului, fiind deja aproape 8.100 de solicitări de sprijin din partea cuplurilor sau femeilor care se luptă cu infertilitatea. Comisia de validare a analizat deja peste 600 de dosare și dintre acestea au fost declarate eligibile 350 de dosare. Pe toate aceste dosare, voucherele vor fi trimise prin poștă în zilele următoare, dar nu înainte ca solicitanții să semneze contractul cu ministerul.

Potrivit Gabrielei Firea, sprijinul financiar în valoare de 15.000 de lei, acordat de Guvernul României, prin Ministerul Familiei, Tineterului și Egalității de Șanse, ajunge la beneficiari sunt formă a două vouchere.

Este vorba despre un tichet în valoare de 5.000 de lei pentru tratamentul medicamentos, din rețeaua farmaciilor partenere, și un al doilea voucher, în valoare de 10.000 de lei, pentru procedura de embriotransfer, dacă medicul consideră că prima etapă este un succes.

„Primim în continuare dosare și avem resurse suficiente pentru a ajuta mii de cupluri. De asemenea, avem garanția colegilor din coaliția de guvernare și de la Ministerul de Finanțe că vom avea resurse suplimentare dacă va fi nevoie”, a declarat Gabriela Firea.

Ministrul Gabriela Firea: S-a reușit aprobarea în Guvern a înființării Observatorului Național al Copilului