Circulația pe centura ocolitoare a staţiunii Călimăneşti, blocată din nou

Cauza o reprezintă noi căderi de pietre de pe versanţi în zonă

Traficul rutier pe centura ocolitoare a staţiunii Călimăneşti a fost blocat din nou la aproape cinci ore după redeschidere, din cauza unor noi căderi de pietre de pe versanţi în zonă, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vâlcea, potrivit digi24.ro.

„Azi-noapte, ora 00,30, din cauza precipitaţiilor abundente – atenţionare hidrologică, au fost reactivate căderi de pietre de pe versanţi pe DN7 CC, kilometrul 3+150 metri, în oraşul Călimăneşti. Traficul a fost blocat în ambele sensuri, fiind deviat pe DN 7 – zona centrala a oraşului Călimăneşti”, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, Loredana Sandu. 

Traficul pe DN 7CC, pe unde circulă de regulă maşinile de mare tonaj, fusese redeschis miercuri seară, în jurul orei 19,00, după ce fusese oprit şi deviat prin centrul staţiunii timp de două zile, tot din cauza căderilor de pietre la kilometrul 3+150 de metri.

Lucrătorii de la Drumurile Naţionale au intervenit în această perioadă, împreună cu alpiniştii utilitari şi administratorul fondului forestier, pentru tăierea şi îndepărtarea arborilor rupţi, precum şi pentru preluarea materialului aluvionar rezultat în urma precipitaţiilor.

Vacanță fără tehnologie într-un sat din Covasna