Lucian Heiuș ar fi vrut să fie ministrul Finanțelor și să jongleze cu banii. Să facă oamenii fericiți pentru că, în România, banii aduc fericirea. Și o și întrețin. Nu sunt doar vorbe, sunt chiar promisiuni puse în pușculiță din partea PNL. Vești bune pentru pensionari: cresc pensiile. Nu prea curând, ci în câteva luni, undeva pe la începutul lui septembrie.

Lucian Heiuș îi asigură pe cei care așteaptă pensia, că pe 1 septembrie vor primi niște monezi în plus lângă talonaș. Dar nu oricum! Deputatul PNL vrea ca majorarea să se facă ”în trepte”. Inițial, am crezut că banii vor intra în cont, puțin câte puțin. Treptat. Azi un leu, mâine (poate) doi:

”Este clar că pensiile vor fi majorate de la 1 septembrie. Dacă mă întrebaţi astăzi cu ce cuantum, nu vă pot spune, dar sigur se vor majora.

Din punctul meu de vedere, această majorare ar trebui făcută în trepte – cei cu pensii mici să primească o majorare mai mare, iar cu cât creşte valoarea pensiei, procentul (de creştere – n.red.) să fie tot mai mic. Iar pensiile nesimţite, care depăşesc 10.000 de lei, să nu fie majorate deloc”, a declarat deputatul PNL Lucian Heiuș.

Deci, dragi copii ieșiți la pensie, treptat nu înseamnă în trepte, nici progresiv, și nici crescendo. Treptat înseamnă că ”nesimțiții” nu primesc nimic în plus pe talonaș. Sunt curioasă câți se vor simți discriminați. Sau dacă se va organiza un protest adolescentin al tinerilor săriți ușor de 65 de ani și cu pensii ”amărâte” de peste 10.000 de lei.

Cum rămâne cu cei care au pensia de 1000 de lei? Vor primi 10 lei în plus? Vor primi 100 de lei în plus?

Și mai sunt curioasă de un lucru: Lucian are 54 de ani. În vreo 10-11 ani va atinge vârsta standard de pensionare. Cam care va fi suma pe care domnia sa o va încasa lunar de la stat pe talonul de pensie? Și. Cam cât de ”nesimțită” va fi?

Citește și: Standard & Poor’s îi dă o bilă albă lui Cîțu

#News