Florin Cîțu

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu a dat liber la neplata ratelor. Așa cum anunța cu ceva timp în urmă, se pregătește o amânare a datoriilor către bănci. Mai exact, este vorba despre o amânare de maxim 9 luni pentru toți cei ce au rate la băncile cu sediul în România. Cum de curând s-ar fi anunțat faptul că UE vine în sprijinul băncilor, iată că acesta a făcut anunțul potrivit căruia s-ar fi oficializat mult dezbătuta măsură, întrucât acum avem parte și de ajutor. Cumva, putem privi toată treaba asta ca pe un joc de domino. UE ajută băncile, băncile ne ajută pe noi, cei cu rate. Nu, nu înseamnă că nu se vor mai restitui sumele datorate, ci că vom avea parte de o amânare. Astfel, la sfârșitul perioadei de „grație”, creditele celor îndatorați vor suferi un decalaj.

Declarația lui Florin Cîțu

„Au fost aprobate și normele de aplicare pentru cea mai curajoasă măsură din UE care vine în sprijinul celor care au rate la bancă.

Este o măsură care îi susține pe clienții băncilor pe perioada de până la 9 luni și în același timp permite sistemului financiar bancar să funcționeze.

După publicarea normelor în Monitorul Oficial persoanele fizice și juridice care au suferit de pe urmă crizei COVID-19 pot să trimită cererile către bănci.

#RomaniiTrebuieSaStie #Solidaritate #CostulCrizeiIlSuportamToti”, se arată pe pagina de Facebook a lui Florin Cîțu.

Citește și: Radu Banciu: la Caraș Severin sunt 13 infectați și 23 vindecați

#News