O altă alertă cu bombă în Timișoara

Peste 600 de persoane au fost evacuate

Sursa foto: Pixabay

O nouă alertă cu bombă a fost anunțată luni, 19 septembrie, la Timișoara, printr-un apel la numărul de urgenţă 112. De această dată, alarma a fost la Colegiul Tehnic „I.C. Brătianu”, conform AGERPRES.

Pompieri, jandarmi, polițiști și trupele speciale ale SRI s-au deplasat de urgență la fața locului. Au fost evacuate peste 600 de persoane (elevi și cadre didactice deopotrivă) din unitatea de învățământ. De asemenea, forțele de intervenție au închis platoul din fața școlii pentru a intra în liceu și a face verificări.

Potrivit primelor informații, o persoană necunoscută a apelat serviciul național de urgență, în jurul orei 11:00, pentru a anunța că un dispozitiv explozibil a fost plasat în unitatea de învățământ.

Alerta cu bombă – o posibilă farsă

De menționat este faptul că, în urmă cu doar două săptămâni, o alarmă similară fusese transmisă prin apel la 112. Pe 5 septembrie, în jurul orei 9:00, era anunțată printr-un apel telefonic amplasarea unei bombe la sediul Diecezei Romano-Catolice din Timișoara.

Strada Augustin Pacha din centrul istoric a fost blocată traficului pietonal, iar trupele speciale au început verificările în clădirea episcopiei romano-catolice, nedescoperind niciun dispozitiv explozibil.

Alerta cu bombă ar fi fost farsa unui elev de 16 ani. Acesta ar mai fi sunat anul acesta la 112 și ar fi anunțat că a amplasat bombe la centrul comercial Bega și la Liceul Gerhardinum din Timișoara. Pentru alerta falsă, elevul a fost sancționat contravenţional cu amendă minimă în valoare de 2.000 lei, conform O.U.G 34/2008, privind organizarea şi funcţionarea Sistemului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă.

Amenda maximă este 4.000 de lei, iar în cazul în care fapta este repetată în mai puțin de un an, amenda se dublează, ajungând între 4.000 și 8.000 de lei.

Citește și Restricții de trafic pe A2