Locuitorii Capitalei își pot verifica glicemia gratuit

În prima zi, aproape 300 de bucureşteni şi-au testat glicemia în centrele special amenajate

Sursa foto: Facebook/ASSMB - Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București

Bucureştenii pot beneficia de testarea gratuită a glicemiei în centrele special amenajate, începând de luni până pe 7 octombrie.

Inițiativa face parte dintr-o amplă campanie a Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, se arată într-un comunicat postat pe pagina de Facebook a ASSMB.

București, vezi cât de dulce ești

Derulată sub sloganul „București, vezi cât de dulce ești!”, campania este organizată cu sprijinul Spitalului Clinic „Sf. Maria”, Spitalului Clinic Colţea, Spitalului Clinic „Nicolae Malaxa”, al Primăriei Capitalei şi al celor şase primării de sector.

Scopul inițiativei este conștientizarea de către toți bucureștenii a pericolului grav pe care diabetul îl reprezintă pentru calitatea vieții și sănătatea generală, în special atunci când boala nu este diagnosticată și tratată la timp.

„Prin susținerea necondiționată a acestei campanii, Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București reiterează interesul său constant pentru optimizarea calității serviciilor medicale și a stării de sănătate a populației și se preocupă, și sub această formă, pentru transpunerea în practică a celor trei elemente fundamentale ale promovării sănătății: prevenție, protejarea sănătății și educația pentru sănătate”, a declarat Oana Sivache, director general adjunct ASSMB.

14 puncte de testare gratuită a glicemiei

„Campania, care a fost lansată astăzi, 19 septembrie, se va desfășura în 14 locații din Capitală până pe data de 7 octombrie 2022, programul de funcționare a centrelor de măsurare gratuită a glicemiei fiind luni – vineri, între orele 07:00 – 9:00”, informează sursa menționată.

Centrele de testare sunt:

Sectorul 1: Piaţa Amzei (cort); Piaţa Matache (cort), Spitalul Clinic „Sf. Maria” (cort, în faţa unităţii sanitare)

Sectorul 2: Piaţa Obor (cort)

Sectorul 3: Magazinul Unirea (cort, ieşirea de la metrou – M2), Piaţa Universităţii (cort, ieşirea de la metrou din laterala Spitalului Colţea); Dristor (cort, zona metrou)

Sectorul 4: Str. Străduinţei nr.1B (cort); Şos. Berceni nr.50 (cort); Piaţa Sudului (cort)

Sectorul 5: Piaţa Rahova (cort), Staţia de metrou Eroii Sanitari (cort, ieşirea de la metrou corespondentă SUUB)

Sectorul 6: Zona Pasajului Lujerului (cort), Piaţeta Drumul Taberei, Nr. 34 (cort).

De asemenea, trebuie știut faptul că, în cazul în care rezultatul testării glicemiei ridică semne de întrebare pentru cadrele medicale din punctele unde se face analiza, pacienţii sunt sfătuiţi să meargă la medicul de familie pentru a fi îndrumaţi cu bilet de trimitere către un medic specialist diabetolog.

Spitalele administrate de ASSMB unde bucureştenii se pot adresa pentru diagnosticarea şi tratarea diabetului zaharat sunt Spitalul Clinic „Nicolae Malaxa” şi Spitalul Clinic Colentina.

Citește și O altă alertă cu bombă în Timișoara