Vacanță fără tehnologie într-un sat din Covasna

Casele în care se cazează oaspeții sunt încălzite cu sobe pe lemne, iar lumina vine doar de la lumânări și lămpi pe gaz.

O vacanță de detoxifiere de la tehnologie, într-un sat turistic, situat în localitatea Vârghiș, din județul Covasna. La poalele munților Perșani, în mijlocul pădurii, a fost amenajat un sat turistic unde tehnologia nu există, potrivit g4media.ro.

Casele în care se cazează oaspeții sunt încălzite cu sobe pe lemne, iar lumina vine doar de la lumânări și lămpi pe gaz.

 „Cum nu avem curent electric în case am preferat mai mult să mergem pe lămpile pe gaz. Sunt vechi, antice, cumpărate de la un colecționar, restaurate. Cum puteți observa avem și stil lustră, avem și aplice pe peretele respectiv și inclusiv pe masă”, spune Claudiu Costea, managerul complexului. Și încălzirea căsuțelor se face ca pe vremea înaintașilor noștri. În fiecare clădire există sobe din cărămidă, care au și plită pe care se poate găti, iar focul poate fi făcut chiar de turiști. Pe timp de iarnă, flacăra din sobe arde cu 2-3 zile înainte ca oaspeții să se cazeze, pentru ca temperatura din camere să fie plăcută.

 Construcția satului turistic, amenajat la poalele munților Perșani, a început în 2019

Aici au fost ridicate 9 case, cu una și două dormitoare, făcute după modelul locuințelor secuiești vechi. „Am vrut să creăm un detox de tehnologie. Cum nu este curent electric, semnal la telefon, internet prin wifi, aici oamenii vin să comunice, să se odihnească, să se simtă foarte bine. Cei cu familii, cu copii mic, doresc să arate cum au trăit bunicii, străbunicii lor”, a mai spus managerul satului turistic. Prețul unui meniu complet este de 75 de lei, capacitatea maximă de cazare în complex fiind de 31 de persoane. Cei care vor să petreacă o noapte aici trebuie să plătească între 495 și 675 de lei, în funcție de căsuța pe care o aleg.

A început distribuirea ajutoarelor alimentare din partea Uniunii Europene