Sursă foto: Facebook/Animal Society
Sursă foto: Facebook/Animal Society

Ieri, 15 aprilie, a fost încheiată cea mai mare campanie de sterilizare gratuită din istoria comunei Smârdan, comună situată în județul Galați.

Această campanie s-a desfășurat pe o perioadă de 5 zile și, conform edilului comunei, a reprezentat un real și total succes.

Animalele fără stăpân ajung în străzi, devin agresive sau au șanse minime de supraviețuire. În plus, se înmulțesc, la rândul lor, produc pagube sau ajung lovite de mașini

În campania de sterilizare au participat profesioniștii de la Animal Society, o echipă cu peste 25 de ani de activitate. Reprezentanții continuă lupta pentru binele animalelor, iar timp de 17 ani au fost cunoscuți sub numele de Vier Pfoten România.

Conform declarațiilor oferite de primarul comunei, evenimentul va fi repetat, la o scară mult mai largă, în toamna acestui an.

Captură video: Animal Society

Campania de sterilizare a fost descrisă de primărie ca un parteneriat care trebuie să devină unul de tradiție, cu frecvență semestrială

La Primăria Comunei Smârdan – Jud. Galați iubim foarte mult animăluțele și credem că sterilizarea acestora este unul din pilonii cheie ai strategiei noastre de eliminare a flagelului numit câini și pisici fără partener”, a declarat Silviu Zinica, edilul comunei Smârdan.

Primarul comunei: ”Refuz să spun „câini și pisici fără stăpân” căci, în realitate, relația dintre noi și aceste minunate animale trebuie să fie una de parteneriat, nu de stăpânire”

Acesta a ținut să le mulțumească profesioniștilor care au dus la bun sfârșit această acțiune, dar și tuturor cetățenilor comunei Smârdan pentru implicarea arătată.

Ca de obicei, împreună suntem mult mai puternici decât am putea crede. Weekend plăcut tuturor, să ne revedem sănătoși la următoarea ediție!”, se arată în textul publicat astăzi, 16 aprilie, pe contul de Facebook.

În perioada 11-15 aprilie, Animal Society a derulat o campanie de sterilizare gratuită pentru câinii și pisicile de rasă comună din Smârdan, județul Galați.

Această campanie a avut în vedere stoparea înmulțirii necontrolate și descurajarea abandonului.