Joe Biden / Sursă foto: Facebook Joe Biden

După cum a promis încă din campania electorală, Joe Biden a dat dovadă de transparență financiară, alături de soția sa, Jill Biden.

Cei doi au declarat venituri de peste 600 de mii de dolari pentru anul trecut, a anunțat Casa Albă. Averea totală a președintelui este de 9 milioane de dolari.

Cuplul prezidențial a plătit peste 150 de mii de dolari impozit pe venit, adică 24,6%. Această tradiție de a arăta anual câți bani are șeful SUA și nevasta sa datează din 1970, tradiție întreruptă doar de Donald Trump. Jill Biden lucrează ca profesor la o universitate.

Valoarea președintelui american în dolari

De asemenea, vicepreședinta Kamala Haris și soțul ei au declarat un venit de peste 1,5 milioane de dolari în 2021, plătind 523 de mii de dolari impozit pe venit, o cotă de 31,6%.

Reamintim că printre cei mai bogați președinți ai Statelor Unite a fost Donald Trump, a cărui avere era estimată în 2020 la peste 2,5 miliarde de dolari. Cu toate acestea, SUA a mai avut un președinte miliardar. Cel de-al 35-lea președinte american, John F. Kennedy, avea o avere de 1 miliard de dolari, acesta construindu-și averea cu afaceri în domeniul bancar. Trump a reușit să își clădească un imperiu cu afaceri imobiliare.

Locul trei este ocupat de fondatorul și primul președinte al SUA, George Washington. Acesta a avut în acea perioadă o avere estimată la peste 500 de milioane de dolari. Thomas Jefferson, al treilea președinte american avea o avere de 212 milioane de dolari, acesta având mai multe afaceri în imobiliare.

De asemenea, Theodore Roosevelt, chiar dacă aa vut dificultăți financiare în timpul tinereții, după ce a reușit să ajungă cel de-al 26-lea președinte american, acesta a reușit să câștige 125 de milioane de dolari. Roosevelt a scris și 40 de căriți ce i-au adus o situație financiară foarte bună.

Citește și: Biden a anunțat trimiterea de trupe americane în România