Cele patru turnuri ale bisericii Sagrada Familia sunt gata la 140 de ani de la începerea lucrărilor

Obiectivul de renume mondial din Barcelona este renumit și pentru că este neterminat.

Cele patru turnuri ale bisericii Sagrada Familia din Barcelona au fost finalizate la peste 140 de ani de la începerea lucrărilor. Se preconizează că întreaga biserică va fi finalizată în 2026, la 100 de ani de la moartea proiectantului său, potrivit stiripesurse.ro.

Proiectul original al bisericii Sagrada Familia a fost facut de arhitectul Antonio Gaudi, care a decis ca structura monumentala va avea 18 turnuri uriase, in forma de fus, fiecare simbolizand o figura biblica diferita – cei 12 apostoli, cei patru evanghelisti, Fecioara Maria si Iisus.Miercuri, ultima piesa sculpturala a fost amplasata pe turnul lui Matei Evanghelistul, potrivit unui comunicat de presa al Sagrada Familia. O zi mai tarziu, turnul lui Ioan Evanghelistul a fost incoronat cu figura unui vultur.

Proiectat de arhitectul spaniol Antoni Gaudi, care este înmormântat în cripta bisericii, obiectivul de renume mondial este renumit și pentru că este neterminat.

În timp, Sagrada Familia a devenit un simbol al Barcelonei în întreaga lume. La mai bine de 140 de ani de la începerea lucrărilor, orașul sărbătorește o etapă importantă, respectiv finalizarea a patru dintre turnurile bisericii. Turnurile, care îi reprezintă pe cei patru evangheliști, Matei, Ioan, Marcu și Luca, înconjoară turnul central și cel mai înalt dedicat lui Hristos care este ultimul obiectiv la care se va lucra. Luna viitoare va avea loc o slujbă specială pentru a sărbători momentul în care cele patru turnuri au fost finalizate. Prima piatră a bisericii a fost pusă în 1882, ceea ce înseamnă că biserica a fost în construcție timp de 141 de ani. Monumentul inclus în Patrimoniului Mondial UNESCO atrage milioane de vizitatori în fiecare an. Planete care orbitează singure în spațiu, descoperite de  telescopul James Webb