1,3 tone de canabis confiscate dintr-o seră din județul Neamț

Proprietarul serei dorea să vândă producția de canabis

Sursa foto: Pixabay

Aproape 1,3 tone plante de canabis au fost confiscate de procurorii DIICOT Neamţ dintr-o seră şi de pe un teren agricol aparţinând unui bărbat dintr-o localitate din apropierea municipiului Roman, potrivit g4media.ro.

 Potrivit IPJ Neamţ, bărbatul în cauză ar fi înfiinţat şi întreţinut, în 2023, în scopul comercializării, două culturi de canabis, una într-o seră situată în spatele locuinţei, iar cea de-a doua pe un teren agricol situat în proximitatea proprietăţii, disimulat într-o cultură de porumb.

Celelalte două persoane bănuite, având cunoştinţă despre cultura de canabis situată pe terenul agricol, ar fi recoltat, în mod repetat, mai multe plante, pe care le-ar fi depozitat într-un imobil abandonat, în scopul de a le comercializa, fiind prinse în flagrant delict, duminică, de poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Neamţ şi jandarmi, în timp ce transportau o parte din plantele depozitate. „Pentru a-şi asigura scăparea, unul dintre bănuiţi a fugit, reuşindu-se prinderea sa de către poliţişti şi jandarmi, după efectuarea somaţiei şi executarea mai multor focuri de armă în plan vertical”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, inspectorul Ramona Ciofu.

În urma percheziţiilor efectuate, au fost descoperite şi ridicate 246 plante de canabis, în greutate de 1.200 kilograme, de pe terenul agricol şi 59 kilograme canabis, provenite din cultura dezvoltată în seră. 

Din imobilul abandonat, au fost ridicate aproximativ 18,5 kilograme canabis. Procurorii DIICOT Neamţ au dispus reţinerea celor 3 persoane pentru comiterea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi deţinerea de droguri de risc, fără drept, în vederea consumului propriu. Cele 3 persoane vor fi prezentate Tribunalului Neamţ cu propunere de arestare preventivă pentru 30 zile. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română şi de Biroul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul DIICOT. Şase tineri din Hunedoara prinşi cu droguri asupra lor