Jador (City FM)

Cunoscutul interpret de manele, Jador, a reacționat după ce concertul acestuia a fost anulat de directorul Ovidiu Andriș. Acesta l-a atacat pe primarul Dominic Fritz, afirmând că nu înțelege de ce i-a fost anulat concertul.

De asemenea, Jador a spus că a primit zeci de telefoane din partea televiziunilor din România cu privire la concertul său de la Filarmonică.

„În ultima vreme m-au sunat majoritatea televiziunilor de la noi pe subiectul la Filarmonica de la Timișoara nu m-a lăsat să cânt acolo. Mi-am dat seama din start. Țigan, manele. Primarul am înțeles că nu a fost de acord și o fată care a făcut consiliul”, a spus Jador, potrivit stiripersurse.ro.

Manele la Filarmonica din Timișoara

Cântărețul a spus că nu va mai concerta în Timișoara, precizând că nu îi este rușine să spună că și-a depășit condiția, devenind de la un simplu cioban, la un cântăreț cunoscut de toată lumea.

Mai mult, Jador i-a amintit primarului Fritz că este un țigan educat, cu facultate și master.

„(…) Am făcut o facultate, am făcut un master. Am încercat să îmi depășesc condiția. E greu să pleci de pe câmp cu oile și să ajungi Jador. E foarte greu, domnule primar. Sper ca cu acest mesaj oamenii din Timișoara care discriminează țiganii sau un gen muzical… nu-mi dau nici eu seama exact ce discriminează”, a mai spus Jador.

În încheierea mesajului său, cântărețul se întreabă de ce primarul nu a vrut ca el să cânte pe scena Filarmonicii, încercând să găsească o explicație pentru decizia pe care acesta a luat-o.

„Poate needucația mea. Poate am părul prea negru, poate sunt prea negru și îi deranjează. În muzica pe care o cânt nu o să găsiți dezacorduri, domnule primar, greșeli gramaticale. Altfel, ce ar putea fi? Ritmul vă deranjează? Suntem români cu toții sau țigani sau unguri sau ce om fi noi. Ați plecat în Italia, Germania, Spania și ați simțit discriminarea”, a concluzionat Jador.

Reamintim că pe data de 17 mai, Jador trebuia să susțină un concert la Sala Filarmonicii din Timișoara. Biletele au fost puse în vânzare, dar directorul interimar Ovidiu Andriș a declarat presei că Jador nu va mai urca pe scenă, concertul fiind anulat.

Citește și: Jador a luat o decizie care îi va schimba viața!