Sursa foto: Facebook/ Cristian Popescu Piedone

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Cristian Popescu Piedone a precizat că după doi ani de zile s-a bucurat, din nou, de trecerea pelerinor prin fața casei sale.

Împreună cu toată familia în stradă, edilul a așteptat soborul de preoți și lumea ce a pornit în „Pelerinajul de Florii”, ce a avut loc în ajunul marii sărbători dedicate „Intrării Domnului în Ierusalim.”

„Pioșenie și finic, salcie și credință. Credință în TINE, Împărat al Lumii și-al sufletului meu.Îți multumesc, Doamne, că mă ai în pază și mă protejezi cu dragostea TA. După doi ani, mi-au trecut iar pelerinii prin fața Porții, Sfinte Doamne. Și m-au fericit cu salcie sfințită și cu finic și cu vorbe bune, Sfinte Doamne!”, a scris Piedone.

La fel ca ieri și ca mereu, sunt în slujba ta Sfinte Doamne!

Cristian Popescu Piedone a avut un moment de reculegere, prin care i-a mulțumit celui de Sus pentru toate binefacerile și puterea cu care l-a înzestrat să treacă peste orice greutate.

„Că TU, Sfinte Doamne, m-ai ridicat terfelit și lovit și plâns… Si m-ai scuturat, Sfinte Doamne, și mi-ai oblojit rănile și sufletul! TU, Sfinte Doamne, mi-ai arătat mereu calea cea bună! La fel ca ieri și ca mereu, sunt în slujba ta Sfinte Doamne! Să ai mereu în grijă nepoții mei, copiii mei și poporul meu, Sfinte Doamne!”, a concluzionat Cristian Popescu Piedone.

Reamintim că ieri, în Capitală, dar și în alte orașe din țară, a avut loc „Pelerinajul de Florii”, prin care s-au sfințit ramurile de salcie care au fost oferite apoi oamenilor.

Procesiunea a început în Capitală de la Mănăstirea Radu Vodă, aceasta fiind condusă de zeci de preoți. Pe traseu au fost mai multe opriri, inclusiv la Catedrala Sfântul Spiridon cel Nou pe Principatele Unite.

Procesiunea s-a încheiat la ora 18, la Catedrala Patriarhală, unde Preafericitul Daniel a avut o scurtă predică.

Astăzi, 17 aprilie, are loc Liturghia de Florii pe Dealul Patriarhiei și în toate bisericile din țară, unde se vor sfinți din nou ramuri de salcie. Săptămâna viitoare va fi Săptămâna Mare, a Patimilor, pentru creștinii ortodocși.

Citește și: Cristian Popescu Piedone: „Să-mi trăiți fericiți și Sectorul să-l iubiți”