Vitali Kliskov
Vitali Kliskov. Sursa foto: hotnews.ro

Vitali Kliciko a declarat că este gata să moară pentru Ucraina, pentru copiii lui, pentru viitorul familiei sale. Fostul boxer a precizat că poporul ucrainean nu își dorește să facă parte, din nou, din Uniunea Sovietică.

„Nimeni nu vrea să moară, dar Rusia își dorește să reconstruiască fosta uniune, iar noi nu vrem să locuim așa. Vor să ne îngenunchieze, dar luptăm pentru libertate și pentru viitorul copiilor și al țării”, a a spus Vitali Klitschko, potrivit DigiSport.ro.

Primarul Kievului i-a transmis un mesaj și președintelui rus

Acesta a mai declarat că Putin nu are ce căuta în Ucraina și e timpul să își retragă toate trupele deoarece lupta pentru suveranitatea țării va continua până la ultimul om.

„Pleacă (n.r Putin) din Ucraina, întoarce-te acasă. Este casa noastră și vom lupta pentru ea. Suntem o țară pașnică, dar nu avem altă soluție decât să ne luptăm și să ne apărăm”, a mai declarat primarul Kievului.

Vitali Klitschko a mai spus că dorința pentru a lupta împotriva Rusiei și de a-și apăra poporul provine de la tatăl său, un fost militar ce a pierdut bătălia cu o boală necruțătoare.

Ieri, primarul Kievului a cerut statelor europene să continue livrările de arme și vești anti-glonț pentru a putea face față atacurilor rusești.

Fostul boxer a mai declarat că Ucraina este capabilă să își închidă spațiul aerian, dar are nevoie constantă de ajutor militar din partea Occidentului. Alianța Nord-Atlantică a refuzat să impună o zonă de excludere aeriană deasupra Ucrainei din cauza unui conflict direct NATO- Rusia.

”Nu uitaţi că noi ne apărăm ţara, dar în acelaşi timp apărăm valorile fundamentale ale democraţiei europene. Mesajul meu este clar: opriţi, vă rog, orice relaţie economică cu Rusia pentru că (preşedintele rus, Vladimir) Putin foloseşte fiecare euro pentru a-şi consolida armata, care vine în marş către noi”, a concluzionat fostul boxer.

De la începutul invaziei rusești asupra Ucrainei și până acum, peste 3,3 milioane de cetățeni ucraineni au fugit din țară, iar aproape 6 milioane au fost remutați. Potrivit ONU, numărul refugiaților va crește de la o zi la alta.

Cine sunt sportivii ucraineni care au decis să lupte împotriva Rusiei