Vitali Kliskov
Vitali Kliskov. Sursa foto: hotnews.ro

Tot mai mulți sportivi ucraineni se alătură armatei și luptă împotriva Rusiei din momentul invadării Ucrainei.

Patru pugiliști, patru foști fotbaliști, un antrenor, doi cicliști, un luptător din MMA, un biatlonist, un jucător de tenis și un șahist s-au înrolat în armata ucraineană.

Cei mai cunoscuți sportivi sunt frații Klitschko, Vitali (50 de ani) și Wladimir (45 de ani). Aceștia sunt foști campioni mondiali la categoria grea. Vitali Klitschko este și primarul capitalei Kiev.

Acestora li s-au alăturat și doi boxeri celebri. Este vorba de Oleksandr Usyk (35 de ani), deținătorul a 4 din cele 5 centuri mondiale la categoria grea, și Vasyl Lomachenko (34 de ani), fost campion mondial la trei categorii de greutate.

Și cunoscutul luptător în cușcă Yaroslav Amosov, campion european, neînvins în cele 26 de meciuri, a decis să lupte împotriva armatei ruse.

„Mulți poate au crezut că am fugit, că m-am ascuns sau altceva, dar ceea ce făceam era să îmi țin familia în siguranță. M-am întors și îmi voi apăra țara cu toată vitejia”, a spus Amosov.

Fostul antrenor secund de la Dinamo Kiev, Oleh Luzhny (53 de ani) sau Mykhailo Kopolovets (38 de ani), cel care a jucat la Karpaty Lvov, au decis să se înroleze în armata ucraineană.

Antrenorul Yuri Vernydub, care a învins Real Madrid în urmă cu câteva luni, a părăsit banca echipei Sheriff Tiraspol și a decis să se lupte cu armata rusă.

Fostul internațional Oleksandr Aliyev (37 de ani), s-a înrolat de asemenea în armata ucraineană.

„Rușilor, nu veniți la război, întoarceți-vă! Nu sunt fasciști sau naziști aici! Le spun fotbaliștilor din Rusia să nu creadă tot ce li se spune, nu are nicio logică. Noi suntem civili și multă lume moare!”, a spus Aliyev.

Fostul jucător de la Dinamo Kiev, Vitaliy Mandzyuk (36 de ani), luptă și el împotriva armatei ruse, la fel ca și cicliștii Andrei Tchmil (59 de ani) și Yaroslav Popovich (42 de ani).

Biatlonistul Dmytro Pidruchnyi și tenismenul Serhiy Stakhovsky sunt de asemenea pe front, ca și șahistul Georgy Timoshenko (55 de ani).

Rusia susține că Ucraina se bombardează singură