Dîncu afirmă că PSD nu se va intersecta cu negocierile, însă va asista la eșecul acestora

Social democratul este de părere că PSD poate constitui o Opoziție puternică

Dacă în legătură cu întâlnirea dintre Vasile Dîncu și liderul PAUR George Simion încă planează semne de întrebare, social democrații evitând să acorde un răspuns ferm în ceea ce privește această problemă care a stârnit vâlvă în rândul opiniei publice, nu același lucru se poate spune și despre atitudinea acestora față de liberali și de eventuala susținere pe care PSD le-ar putea-o acorda. Potrivit lui Vasile Dîncu, social democrații nu au nici cea mai mică intenție de a-l susține pe Ludovic Orban pentru un nou mandat de premier al României, așa cum se tot vehiculează că s-ar dori în PNL, în ultima perioadă.

Vasile Dîncu: „Nu avem înțelegeri cu PNL pentru susținerea lui Orban”

„O să fim o opoziție – dacă e să fim în opoziție – puternică și sinceră. Nu ne vom intersecta cu aceste negocieri. Vom asista la eșecul acestor negocieri. Asistăm zi de zi la eșecul lor. Nu avem înțelegeri cu PNL pentru susținerea lui Orban. Problema e că, în opinia mea, va fi un guvern născut prin cezariană, dacă nu a existat o alianță gândită. Greșeala cea mai mare e că nu a existat o alianță gândită. Măcar pe campania electorală aceste alianțe să fi fost gândite în campania electorală. Cele două partide au lăsat negocierea după ce au aflat rezultatul, ceea ce e foarte greu”, a spus Vasile Dîncu la Digi24.

Sociologul social democrat este de părere că numirea lui Florin Cîțu este una „caricaturală”

Citește și: Diana Șoșoacă vrea și voturile de la PSD

Astfel, cu cărțile aproape pe masă, Vasile Dîncu susține că PSD are de gând să constituie o opoziție puternică.

Același Vasile Dîncu a mai spus următoarele, de data aceasta la România TV: „Era previzibilă că propunerea cu domnul Cîțu era o propunere caricaturală. Cîțu era doar un iepuraș! Mai este o bătălie pentru scaunele din Parlament, ea este doar la început. Noi mergem mai departe cu proiectul nostru. Dacă va fi o majoritate în Parlament, noi vom demara, din a doua zi, o opoziție puternică. Dacă se face această majoritate prin excluderea PSD înseamnă o majoritate slabă, care nu va putea face nicio reformă structurală. Trebuie regândită poziția față de PSD, fără de care nu se poate face nimic.”, susținând faptul că PSD ar avea cea mai bună variantă e guvernare, variantă pe care ar putea fi nevoiți s-o folosească în Opoziție.

Citește și: PSD, la consultări: Alexandru Rafila, propunerea social democraților

#News