Israelul „își încordează mușchii” în fața Iranului

„Praștia lui David”, sistemul antirachetă testat ieri de Israel

Israelul a anunțat că ar fi finalizat cu succes mai multe teste ale unor sisteme de apărare antirachetă. „Praștia lui David” este numele sistemului antirachetă testat de Israel, ce vine ca replică a amenințărilor Iranului și are ca scop interceptarea rachetelor cu rază de acțiune medie și lungă. De asemenea, tot ieri, Israelul a testat și sistemul „Cupola de Fier”, acesta fiind destinat interceptării rachetelor de croazieră și a eventualelor drone.

„Acesta este unul dintre mecanismele de apărare aeriană cele mai avansate din lume şi protejează statul de ameninţările apropiate şi îndepărtate (…) Sistemele acestui mecanism pe niveluri multiple oferă Israelului o capacitate strategică de primă clasă, ceea ce ne permite să acţionăm eficient în orice scenariu”, a declarat ministrul israelian al apărării, Beny Gantz.

Israelul se pregătește temeinic în fața unor eventuale atacuri venite din partea Iranului

Cu toate că nu s-a menționat oficial motivul pentru care Israelul a efectuat aceste teste acum, trebuie amintit și faptul că luna trecută, cercetătorul nuclear iranian Mohsen Fajrizadeh a fost asasinat, Iranul blamând Mossad-ul pentru nefericitul eveniment, anunță agenția de știri EFE, astfel că Israelul s-ar putea aștepta la conflicte în viitorul apropiat.

Citește și: Trump schimbă tactica: se vaccinează

#News